Punainen amphora

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Markus » Ti Kesä 01, 2010 6:56 pm

Eroaa ne, abrakadabralla on vaan jotain patoutumia peterssonia vastaan :D
Käyttäjän avatar
Markus
 
Viestit: 470
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2010 7:42 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Tomassino » Ti Kesä 01, 2010 8:41 pm

kiksaus kirjoitti:
abraxas kirjoitti:taitaa könössöörin valinta mennä aika lähelle tuota amphoraa ja irlantilaista auringonlaskun hönkäystä. Laadukkaita aromaattisia voivat olla petersonit mutta aika samalla paletilla amphoran kanssa.


Tomassino tuolla Laadukkaat aromaattiset-ketjussa sitä niin kovasti hehkutti, että ajattelin sen eroavan hieman näistä muista. Noh kahtotaan ny eka se Petersonin SB.Hieman vain vuoren huipulta julistin ilosanomaa... :lol:
Taidanpa mennä tästä tunkemaan sitä könnäriä meerschaumiin --->

Kuva
Huomatkaa runsaat flakenpalaset ja ihanainen tuoksu, joka leijailee juuri ilmoilla.
Kuva
*Vitolakritiikin lyyrinen Rocco*
Käyttäjän avatar
Tomassino
 
Viestit: 1189
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2010 11:11 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Haiku » Ke Kesä 02, 2010 7:32 am

Tomassino kirjoitti:Huomatkaa runsaat flakenpalaset ja ihanainen tuoksu, joka leijailee juuri ilmoilla.

Joo, heti pisti silmään että onpa isolla lastulla. Tuoksun missasin kyllä..
Käyttäjän avatar
Haiku
 
Viestit: 104
Liittynyt: To Syys 03, 2009 8:56 pm
Paikkakunta: Parainen

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ke Kesä 02, 2010 7:44 am

Piippunälkä heräsi heti! :piippu:
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja kiksaus » Ke Kesä 02, 2010 7:59 am

Mmm....tuoksuu hyvälle. :mrgreen:
Oh, what sad times are these when passing ruffians can say Ni to old ladies. There is a pestilence upon this land, nothing is sacred. Even those who arrange and design shrubberies are under considerable economic stress in this period in history.
kiksaus
 
Viestit: 103
Liittynyt: Su Tammi 10, 2010 8:44 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja abraxas » Ke Kesä 02, 2010 5:05 pm

Samaa hedelmä *köh* moskaa, purkk(a)ituoksusta erottaa kyllä mutta nielun ja nenäonteloiden nystyröissä kaikki maistuu samalta ****kalta.

Tää on siis vain minun nöyrin mielipiteeni, ehkä en hantsaa vain nuita aromatisoituja. Tänään paloin peterson 303:ssa petersonin perfekto plugi, helvetin hyvää. Mun makuun just sopivasti hedelmöityä, massiivisen paahdetun tupakka-oopperan primadonnan roolia vetää tumma ja hedelmäinen zimbabwelainen sopraano. Rules, sopii aurinkoiseen päivään, mieli virtaa afrikan savannelle tiigeri jahdin tunnelmiin (eleph-atin selkään). paransi myös darran, nyt jo uuta hankkimassa. :bisse:

for a good aromatic smoke accept no substitutes (paitti ehkä mick Mick McQuaid plug! onks joku kokeillu mää en)
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Piippuniekka » La Elo 28, 2010 12:08 pm

Ennen en nähnyt paljon eroa sillä mikä oli Amphoraa ja mikä Clania, mutta nykyisten kokemusten valossa sanoisin, että enpä osaa sanoa kumpi on shitimpaa tupakkaa clan vai kilta? Amphora ehkä menee paremman puutteessa ja on mun mielestä noista kioskitupakoista sitä parasta.
Tähän on hyvä lisätä se, että asiantuntemukseni piiputtelun tässä vaiheessa kattaa vasta kioskitupakat, johon ensi viikolla luvassa muutos. Kovasti odotan, että pääsen maistamaan oikeaa tupakkaa!
Ei se vauhti vaan se varma eteneminen...
Käyttäjän avatar
Piippuniekka
 
Viestit: 24
Liittynyt: Ma Elo 23, 2010 6:36 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ma Elo 30, 2010 9:26 pm

Mielestäni kioskitupakoiden haukkuminen "paskaksi" on aika mautonta. Kyseessä on kuitenkin tuote/tuotteet jotka myyvät, ei kai liene sattumaa että punaista amphoraa löytyy ärrältä kuin ärrältä Helsingistä Ivaloon? Sitäpaitsi Kilta (joka okei on aivan liian hienoa leikkaukseltaan isokoppaisiin piippuihin) on hinta-laatusuhteeltaan aivan omaa luokkaansa jos verrataan johonkin konnössöörin käsinnyppimään aged-burley-unobtainum-tupakkiin. Itse ostin Bracken flakea ja purkki maksoi mitä maksoi. Mielestäni tupakka oli aivan paskaa, sillä se oli helvetin väkevää ja todella voimakkaan makuista. Ymmärrän toki, että se maistuu jollekulle toiselle ihmiselle.

Ilmeisesti kioskitupakoiden helppo saatavuus johtaa myös väistämättä niiden haukkumiseen, samalla tavalla kuin tietyt piirit ylenkatsovat geneeristen kolmosoluiden litkijöitä jyrkästi alaspäin real-ale tuoppiensa ääreltä, joita taas katsoo jyrkästi alaspäin viskiniekat, joita taas katsoo jyrkästi alaspäin viiniväki.

En tahtoisi "rahalla saa"-mentaliteetin tuhoavan suomalaista tupakkakulttuuria, eli käytännössä sitä, että tupakointisalongissa (tupakkakopissa) kiireessä backwoods-askin ostanutta sikariniekkaa hyljeksitään mutta se juntti joka on juuri pajatsovoitollaan ostanut Cohiban toivotetaan tervetulleeksi avosylin.

Onhan minunkin mielestä toyota aivan paska auto ja mieluummin köröttäisin duuniin Maybachin kuuskakkosella. Jos nyt minulta kysytään.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Markus » Ma Elo 30, 2010 10:42 pm

Räyhäkäs kirjoitti:...samalla tavalla kuin tietyt piirit ylenkatsovat geneeristen kolmosoluiden litkijöitä jyrkästi alaspäin real-ale tuoppiensa ääreltä, joita taas katsoo jyrkästi alaspäin viskiniekat, joita taas katsoo jyrkästi alaspäin viiniväki.


Olinkin tähän lisäämässä maininnan sikaroitsijoista, joille alle 15€ sikari ei ole sikari, mutta seuraavassa kappaleessahan tätä veli Räyhäkäs sivusikin:

Räyhäkäs kirjoitti:En tahtoisi "rahalla saa"-mentaliteetin tuhoavan suomalaista tupakkakulttuuria, eli käytännössä sitä, että tupakointisalongissa (tupakkakopissa) kiireessä backwoods-askin ostanutta sikariniekkaa hyljeksitään mutta se juntti joka on juuri pajatsovoitollaan ostanut Cohiban toivotetaan tervetulleeksi avosylin.


Mutta, oonpahan itekin sanonut negatiivista kioskitupangeista. Hintaerolla tosin ei ole piipputupakeissa mielestäni niinkään väliä, koska toppa/rasia kestää paljon polttelua. MacBarenin Harmony on hyvää ja sitä onkin tuolla laatikossa. Borkum Riff on myöskin erittäin okei, mutta siitä löytyy omaan mieleen paljon parempi (täyteläisempi, maukkaampi) versio eli Sweet Dublin Mixture, jossa tosin on vähän muutakin makua mukana kuin whiski. Ehdoton kessu järvellä ja onneksi vielä ~50g on purkissa jäljellä.
Käyttäjän avatar
Markus
 
Viestit: 470
Liittynyt: Ti Helmi 02, 2010 7:42 pm
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Torchia » Ti Elo 31, 2010 2:15 pm

Räyhäkäs kirjoitti:Ilmeisesti kioskitupakoiden helppo saatavuus johtaa myös väistämättä niiden haukkumiseen...


Jep. Ihan samalla tavalla hunajamarinoitujen broilerin paistisuikaleiden helppo saatavuus johtaa niiden haukkumiseen.

Tuli vaan mieleen, kun yhdeltä toiselta foorumilta lueskelin aihetta sivuten.
Käyttäjän avatar
Torchia
 
Viestit: 379
Liittynyt: To Marras 01, 2007 10:24 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja JarskiP » Ti Elo 31, 2010 4:28 pm

Ei broilerin suikaleet ole pahoja, sitä pitää syödä mitä on vara ostaa!

Vaikka kuinka kuolaan eri arvosteluissa kehuja saaneita Petersoneja ja olen jo pientä kauppalistaa tehnytkin, ei niiden hankinta ole nyt juuri (taaskaan!) taloudellisesti järkevää. Lainat menee ja laskuja on pino. Kiltaan on varaa, ja se saa kärytä. Tosin nyt on myös amphoraa, mikä on kyllä hyvää. Tein niistä kokeeks pienen blandauksen, ihan ok sekin.

Jos yhden rasian ostan jotain kalliimpaa, niin sitä pitää sitten pihistellä, jotta kestäisi. Ei sitä joka päivä mitään härän sisäfilettäkään viittis syyvä! Töissä ainakaan kerkee kunnolla paneutua piipun nautintoon, ja kotonakin tuppaa hommaa oleen ihan koko ajan.
"Kun on akka, piippu ja pyssy, on aina mitä rassata"
JarskiP
 
Viestit: 6
Liittynyt: La Elo 07, 2010 11:13 am
Paikkakunta: Janakkala

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Räyhäkäs » Ti Elo 31, 2010 7:13 pm

Torchia kirjoitti:
Räyhäkäs kirjoitti:Ilmeisesti kioskitupakoiden helppo saatavuus johtaa myös väistämättä niiden haukkumiseen...

Jep. Ihan samalla tavalla hunajamarinoitujen broilerin paistisuikaleiden helppo saatavuus johtaa niiden haukkumiseen.


Mielestäni nämä eivät ole rinnastettavia asioita, sillä broileria saa todella useassa erilaisessa muodossa jokaisesta kaupasta kun taas laadukkaita piipputupakoita saa vain kalliista erikoispuodeista ja halvempaa kamaa kioskeilta.

Ymmärtäisin jos valmiiksi marinoidut broiskusuikaleet olisivat ainoa vaihtoehto kaupassa kuin kaupassa ja kanaa (broileria) muussa muodossa saisi vain ja ainoastaan keskustan stockmannilta.

Vertailukelpoisuus kusee myös siinä suhteessa, että halpa piipputupakka on tasan yhtä epäterveellistä kuin kallis. Halpa liha on aina huonompaa ja kyseisessä esimerkissä halpa liha on vieläpä kyllästetty keinotekoisilla väri- ja aromiaineilla.

Suosittelen kaikille valmiiksi suikaloidun ja koneellisesti erotetun broilerinlihan ystäville pientä vierailua teurastamolle.

Ihmisravinnoksi kelpaava ruoka ja Ihmiselle kelpaava ruoka ovat kaksi eri asiaa. Jos rahasta tekee tiukkaa, niin mieluummin syö vaikka salaattia tai tinkii päivittäisestä savukeannoksetaan kuin ahtaa moista moskaa sisäänsä.
"Kansanterveyskeskustelun nykylinja alkaa muistuttaa erään rotuopin ja alastonvoimistelun nimiin vannoneen valtion linjauksia."

http://ruokaa-ja-muutakin.blogspot.com
http://twitter.com/Rayhapetteri
Käyttäjän avatar
Räyhäkäs
 
Viestit: 777
Liittynyt: To Marras 19, 2009 8:35 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja noviisi » Ti Elo 31, 2010 8:37 pm

Räyhäkäs kirjoitti:...Jos rahasta tekee tiukkaa, niin mieluummin syö vaikka salaattia tai tinkii päivittäisestä savukeannoksetaan kuin ahtaa moista moskaa sisäänsä.


Jos rahasta tekee tiukkaa, niin sitten olen syömättä, tai järsin kynsiä. Tupakasta en luovu. Piste.
On melko ärsyttävää, kun nykyisin on tosiaan kaikenlaista ruoaksi kutsuttua saastaa kauppojen hyllyt väärällään. Ja sitten kehdataan vielä retostella terveillä elämäntavoilla. Phyi!
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja abraxas » Ti Elo 31, 2010 8:39 pm

Esimarinoidut kanat ja muutkin lihat on yleensä ihan paskaa, ensinnäkin ne valmiit mausteseokset ja marinaadit on helvetin tylsiä ja geneerisiä. Täysin persoonattomia mausteseoksia joilla voi vain pilata hyvän lihan maun. Epäilenkin että hunaja ja muut marinadit ovat niin suosittuja juuri sen takia että niillä koetetaan peittää varsinaisen raaka-aineen surkea laatu. Siksi ne ovat suosittuja ja edullisempia kuin maustamaton liha, jota on yllättävän vaikea löytää, ainakin kanaa.

Sama homma piipputupakeissa. Kioskitupakeilla on kaksi helvetin hyvää ominaisuutta, saatavuus ja hinta. Muuten niitä ei hirveästi jaksa kehuakkaan. Mac Barenin Harmony on hyvää, makeaa ja kepeää, mutta perkele sekin puree kielestä herkästi, maistuu loppuakohden helvetin tylsältä eikä tarjoa juuri minkäänlaista nikotiinilatausta. Punainen amphora ja mac barenin harmony nousee tosiaan rinnan mitan verran muiden kioskilaatujen edelle, mutta ne eivät todellakaan ole se syy miksi piippua poltan.

Jäpä jäpä, kioskikessut tuskin markkinoilta häviää mutta rohkaisisin silti kaikkia piipustelijoita ainakin kokeilemaan nuita hieman hintavampia "gourmet" tupakoita. Eroa kioskitavaraan löytyy.

Itsellä on piipunpoltossa kaksi ongelmaa ylitse muiden:

1) laadukas aromaattinen tupakka, eli sellainen joka tuoksuisi hyvältä, maistuisi hyvältä ja tarjoilisi nikotiinia reseptoreilleni.

2) hyvä arkitupakka, halpa, hyvän makuinen ja ei liian vahva.

tällaisia kessuaj ei tunnu olevan markkinoilla.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Punainen amphora

ViestiKirjoittaja Warcock » Ti Elo 31, 2010 11:26 pm

abraxas kirjoitti:Esimarinoidut kanat ja muutkin lihat on yleensä ihan paskaa, ensinnäkin ne valmiit mausteseokset ja marinaadit on helvetin tylsiä ja geneerisiä. Täysin persoonattomia mausteseoksia joilla voi vain pilata hyvän lihan maun. Epäilenkin että hunaja ja muut marinadit ovat niin suosittuja juuri sen takia että niillä koetetaan peittää varsinaisen raaka-aineen surkea laatu. Siksi ne ovat suosittuja ja edullisempia kuin maustamaton liha, jota on yllättävän vaikea löytää, ainakin kanaa.


Eikä ne naturel kanat / lihat edes ole juurikaan kalliimpia.
Marinaadikin painaa ja 400g:n paketissa voi olla 50-100g pelkkää lientä, tottakai "lihan" kilohinta silloin on halvempi. Naturel paketeista tietää ainakin saavansa lihaa tasan sen mitä pakkauksessa lukee....ja itse lihasta maksat käytännössä saman hinnan....


Punanen Amphora on aivan hyvä arkitupakka ja parani mielestäni kun silppusin joukkoon yhden räjähtäneen sikarin ... En ole muita kioskilaatuja edes maistellut, ja tuskin maistankaan sen verran mukavemman makuisia noi "kalliimmat" tupakat (oikei on se 30% paljon jos pitää nikotiinin tarve piiputtelulla tyydyttää, mutta eikö savukkeet oo sitä varten) :piippu:
Mitä isoompee vika, sen suuree leka...
Käyttäjän avatar
Warcock
 
Viestit: 112
Liittynyt: Ti Elo 11, 2009 12:27 am
Paikkakunta: Kauhajoki

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa