Sikaripalstan tulevaisuus?

Yleistä keskustelua sikariharrastuksesta.

Valvoja: Lasse

Mitä me tehdään sikarikeskustelulle?

Antaa kuolla! Olen jo siirtynyt/siirtymässä toisaalle
3
4%
Tämä nykyinen on ihan hyvä, en näe ongelmaa
15
22%
Sikaripalsta pitäisi elvyttää henkiin
21
31%
Sikaripalsta pitäisi elvyttää henkiin ja olen valmis osallistumaan elvytykseen
27
40%
Tämä äänestys on tyhmä. Mene pois.
2
3%
 
Ääniä yhteensä : 68

Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja Omskakas » Ke Touko 18, 2011 10:27 pm

Täällä nyt kolmisen vuotta pyörineenä täytyy todeta, että sikaripalsta on kuolemassa, jos ei jo kuollut. Kun vanhoja viestejä selaa, huomaa, että palstan kulta-aika oli tuossa 4-5 vuotta sitten. Silloin palstalla oli enemmän porukkaa, täällä oikeasti keskusteltiin sikareista ja luotiin jotain yhteistä hyvää kuin vaikka humidori-faq. Vain ihan yksittäisiä vielä aktiivisia jäseniä on jäljellä noilta vuosilta - minne lie kadonneet. Vielä muutama aktiivi- tai puoliaktiivijäsen jaksaa satunnaisesti kirjoitella sikariarvosteluja ja auttaa aloittelijoita. Hyvä edes niin.

Palstan alennustilaa kuvaa myös ylläpitäjien välinpitämättömyys sitä kohtaan. Spämmibotti saa riehua päiväkausia ja stickynä roikkuu 3 vuoden takainen "don carlos lähettää terveisiä". Vanhoja viestejä lukemalla voi myös huomata, että ylläpitäjät joskus osallistuivat oikeasti palstan keskusteluihin.

Notta tämän viestin säestyksellä pistän äänestyksen aiheesta. Saa myös keskustella.

(positiivisena puolena piippupuoli on elossa, vielä)
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja TexasPK » To Touko 19, 2011 8:10 am

Ehkäpä lievä väsymystä on ilmassa, mutta ehkäpä kesäkelit houkuttelevat myös tupruttelemaan enemmän ja jakamaan kokemuksia.

Tai sitten kaikki on jo tehty ja sanottu ja foorumi hiipuu tietopankiksi, jota ei juuri päivitellä.

Itse olen vähemmän käynyt palstoilla talven kuluessa, kevättä kohti aloin lueskelemaan useammin ja tällä viikolla olen jo lähes päivittäin tsekannut palstat.
Why stop now, just when I'm hating it?
- Marvin the Paranoid Android
Käyttäjän avatar
TexasPK
 
Viestit: 198
Liittynyt: To Loka 04, 2007 9:09 am
Paikkakunta: Janakkala

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja noutti » To Touko 19, 2011 8:32 am

On totta, että palsta on hieman hiljentynyt siitä ajasta, kun itse aloitin, mutta monen foorumin jäsenenä huomaan tilanteen olevan lähinnä universaaliprobleema, kuin pelkästään tämän foorumin. Toisaalta tänne kirjoitetaan jokaisena päivänä 4-5 viestiä vähintään eli ongelma ei sinänsä ole niin suuri, koska aiheena on nautintoaine eikä autourheilu. Minun mielestäni siis.

Toiseksi haluaisin vielä sanoa, että aloittelijoita tai muita topicceja ei palstalle ole kirjoiteltu hiemaan aikaan lukuunottamatta Kioski (mini)sikarit topiccia toissapäivänä, jolle löytyy jo vastine kakkossivulla eli esitän hypoteesinani väitteen, että sikarien polttaminen oli muotia 3-4 vuotta sitten ja repi mukaansa paljon alan uusia harrastajia, mutta nyt olisi rauhoittumassa. Väitettäni tukevat monet baarit, jotka aloittaessani myivät humidoreissaan ei-oota ja nykyisin humidorit on heivattu muualle, koska asiakaskuntaa ei kiinnosta.

Olisi tietysti ihan suotavaa, että ylläpitäjää kiinnostaisi keskustella myös aiheesta, mutta työskentely jokapäivä sikarien kanssa ei välttämättä ole kaikista parhainta maapohjaa vapaa-ajan harrastukselle.
http://tupakkatarha.blogspot.com Tupakinkasvatusbloginipistecom.
Käyttäjän avatar
noutti
 
Viestit: 255
Liittynyt: Su Maalis 23, 2008 7:41 pm

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja mto » To Touko 19, 2011 8:52 am

palstakin elpyisi jos joku jaksaisi organisoida muutaman tapahtuman vuodessa isoimmissa kaupungeissa. ihmiset näkisivät toisensa ja syntyisi keskustelua varmasti palstallekin.

tilat tuntuvat vain olevan ongelmia mutta kyllähän töölön olkkariin ainakin pääsee. täällä tuntuu olevan porukkaa ihan ympäri suomea niin ei mistään lapista kukaan jaksa helsinkiin lähteä sikaria polttamaan.
Nuoresta alkoholistista, vanhaksi alkoholistiksi..
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja Johnnyboy » To Touko 19, 2011 8:59 am

x
Viimeksi muokannut Johnnyboy päivämäärä To Helmi 11, 2016 9:48 am, muokattu yhteensä 1 kerran
"Tupakointi lyhentää elämää - mutta onneksi vain loppupäästä"
Käyttäjän avatar
Johnnyboy
 
Viestit: 1600
Liittynyt: To Touko 19, 2011 8:36 am

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja noutti » To Touko 19, 2011 9:11 am

Johnnyboy kirjoitti:Ensiksi pitää sanoa kiitokset kaikille foorumille kirjottaneille, on ollut tosi paljon hyötyä uuden harrastuksen aloittamisessa. Nyt n. kuukauden oman humin omistaneena, voi sanoa että on vielä aika aloittelia näissä hommissa.
Toivottavasti palsta ei pääse kuihtumaan pois, vaikkakin suurin osa harrastusasioista taitaa jo foorumilta löytyä, niin itse toivoisin enemmän sikariarvosteluita (etenkin makumaailmoista) ja omakohtaisia kokemuksia harrastuksesta, tietenkin kuvien kanssa. (voi aloittelija tunnistella siggejä). Voisi melkein aloittaa uuden keskustelun "tänään poltin" keskustelun lisäksi... on aika monta sivullista selattavaa, jos haluaa etsiä jotain...

Koetetaan pitää palsta hengissä, vaikka sikareiden poltto ei olekkaan enää muotia, kuten joku sanoi. Ei aina tarvi olla muodinmukainen.... itse en ole koskaan ollutkaan...

-Johnnyboy-


Tervetuloa joukkoon hurjaan ja tämä foorumi ei tule kuihtumaan niin kauaan, kun vakikirjoittajilla ei ole elämää.

Olisi ihan hyvä idea lähteä järjestelemään noita polttotapahtumia tai Tampereen sikariseuran tyyliin järjestää jotain sikariretkiä. Kunnon Seura-lehden lukijamatka meininki ja Folke West vai kuka se kaveri olikaan matkaoppaaksi ;>
http://tupakkatarha.blogspot.com Tupakinkasvatusbloginipistecom.
Käyttäjän avatar
noutti
 
Viestit: 255
Liittynyt: Su Maalis 23, 2008 7:41 pm

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja mto » To Touko 19, 2011 9:13 am

heti mukana jos folke west johdattaa.
Nuoresta alkoholistista, vanhaksi alkoholistiksi..
Käyttäjän avatar
mto
 
Viestit: 1069
Liittynyt: To Joulu 28, 2006 8:22 am
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja BlackWatch » To Touko 19, 2011 10:04 am

Kuukauden päivät virallisten, "aikuisten oikeiden" sikarien kanssa harrastaneena, voin sanoa, että päivittäin palstaa tulee selattua.

Vasta Tupperdoori-asteella ollaan, eli jossain vaiheessa humin valinta/rakentelu ohjeita tullaan täältä hakemaan. (en mikään puuseppä ole, mutta tykkään tuskailla erilaisten epätoivoisten rojektien kanssa)

Ja kun sikaripuolella on ollut hiljaisempaa, niin ompas tullut livahdettua tonne piippupuolellekkin, ihan mielenkiintoisia juttuja sielläkin...

Pian lähtee toinen sikaritalon tilaus vetämään, sinnekin on taas kertyny ainaskin 10 eri merkkiä, eli useamman tällaisen "Cheep And Chearful"- arvostelun tulen tänne varmaan kirjottelemaan.

Voi olla että kun kelit lämpee, niin alkaa sikareistakin aromeja erottelemaan, tai sitten vaan itseä varten tallettelee kokemuksia. Tänne ne on hyvä sujauttaa muiden samanlaisten joukkoon.
:piippu:
elämä on...
Käyttäjän avatar
BlackWatch
 
Viestit: 651
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 10:32 pm
Paikkakunta: Yleisvika

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja TomiS » To Touko 19, 2011 10:37 am

Itse pyörin näiden sivujen lisäksi säännöllisesti tuolla Suomen Mallasviskiseuran foorumilla ja aika verkkainen viestinvaihto sielläkin on . Tämä ei kuitenkaan tarkoita etteikö kiinnostuneita harrastajia siellä roikkuisi.

Viskipuolella tehtiin tänä vuonna todellinen uroteko kun järjestettiin ensimmäiset viskifestivaalit Espoossa nimeltään Uisge 2011. Tapahtuma oli suurmenestys ja tämä pisti ajattelemaan voisiko saman tehdä sikaripuolella järjestämällä Suomeen ensimmäisen Big Smoken Cigar Aficionadon tyyliin.
Käyttäjän avatar
TomiS
 
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Helmi 01, 2010 9:35 am
Paikkakunta: Turku

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja Rubio » To Touko 19, 2011 10:45 am

TomiS kirjoitti: Viskipuolella tehtiin tänä vuonna todellinen uroteko kun järjestettiin ensimmäiset viskifestivaalit Espoossa nimeltään Uisge 2011. Tapahtuma oli suurmenestys ja tämä pisti ajattelemaan voisiko saman tehdä sikaripuolella järjestämällä Suomeen ensimmäisen Big Smoken Cigar Aficionadon tyyliin.


Onhan noita Big Smoke -tapahtumia Suomessa ollut paljonkin, aikana ennen kieltolakia. Muistaakseni Robaina klubi oli järjestävänä osapuolena.
Käyttäjän avatar
Rubio
 
Viestit: 92
Liittynyt: Pe Touko 30, 2008 12:41 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja Jaga » To Touko 19, 2011 10:50 am

Yhtenä vaihtoehtona olisi laittaa muutamalle suurimmalle kaupungille omat topicit, jossa voi sitten sopia kokoontumisia. Eikä kokoontumisten tarvitse olla mitään suuren suuria massatapahtumia vaan riittää, että ilmoittaa menevänsä sikaroimaan terassille x, ajankohtana y, saa liittyä seuraan.

Btw, Olen menossa huomenna (pe) sikaroimaan Tampereen Hemingway'sin terassille klo 18 alkaen, saa liittyä seuraan. Paikalla myös toivottavasti Tampereen Sikariklubin väkeä. (Senkin toiminta on hiipunut huippuajoista)
Sikaritalon foorumin ensimmäinen aatelinen, ystävien kesken Sir Jaga
Käyttäjän avatar
Jaga
 
Viestit: 2700
Liittynyt: To Tammi 10, 2008 1:29 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja Tomassino » To Touko 19, 2011 9:21 pm

"Sikariseuraa tarjolla" tyylinen treffipalsta voisi olla ihan hauska idea. Olisi ihan mukava jos ympäri Suomea kierrellessä voisi aina sopia tapaamisia muiden foorumistien kanssa savuisissa merkeissä.

Kyllähän tässä voisi myöskin jotain sisällöllistä asiaakin foorumille lisätä... Kehitelläänpäs ideaa... Hmm. Laitan mietintämyssyn korppineen päivineen päähäni.
Kuva
*Vitolakritiikin lyyrinen Rocco*
Käyttäjän avatar
Tomassino
 
Viestit: 1189
Liittynyt: Ti Tammi 19, 2010 11:11 pm

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja noutti » To Touko 19, 2011 9:25 pm

Jaga kirjoitti:Yhtenä vaihtoehtona olisi laittaa muutamalle suurimmalle kaupungille omat topicit, jossa voi sitten sopia kokoontumisia. Eikä kokoontumisten tarvitse olla mitään suuren suuria massatapahtumia vaan riittää, että ilmoittaa menevänsä sikaroimaan terassille x, ajankohtana y, saa liittyä seuraan.

Btw, Olen menossa huomenna (pe) sikaroimaan Tampereen Hemingway'sin terassille klo 18 alkaen, saa liittyä seuraan. Paikalla myös toivottavasti Tampereen Sikariklubin väkeä. (Senkin toiminta on hiipunut huippuajoista)


Arvostan Jagan ideaa. Mihinköhän nämä topicit kannattaisi perustaa, kun epäilen, että mukaan mahtuisi myös piippumiehiäkin?
http://tupakkatarha.blogspot.com Tupakinkasvatusbloginipistecom.
Käyttäjän avatar
noutti
 
Viestit: 255
Liittynyt: Su Maalis 23, 2008 7:41 pm

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja Omskakas » Pe Touko 20, 2011 4:34 pm

noutti kirjoitti:Toiseksi haluaisin vielä sanoa, että aloittelijoita tai muita topicceja ei palstalle ole kirjoiteltu hiemaan aikaan lukuunottamatta Kioski (mini)sikarit topiccia toissapäivänä, jolle löytyy jo vastine kakkossivulla eli esitän hypoteesinani väitteen, että sikarien polttaminen oli muotia 3-4 vuotta sitten ja repi mukaansa paljon alan uusia harrastajia, mutta nyt olisi rauhoittumassa. Väitettäni tukevat monet baarit, jotka aloittaessani myivät humidoreissaan ei-oota ja nykyisin humidorit on heivattu muualle, koska asiakaskuntaa ei kiinnosta.


Tämä voi pitää hyvinkin paikkaansa. Uusi tupakoinnin keskitysleirittävä laki saattoi tappaa orastavan kansallisen sikariharrastuksen.

Olisi tietysti ihan suotavaa, että ylläpitäjää kiinnostaisi keskustella myös aiheesta, mutta työskentely jokapäivä sikarien kanssa ei välttämättä ole kaikista parhainta maapohjaa vapaa-ajan harrastukselle.


Eipä niin. Mutta useimmilla ns. harrastuspalstoilla palstan ylläpitäjät ovat myös eniten viestejä kirjoittaneiden joukossa. Olisi myös suotavaa, että moderointivastuu siirretään vapaaehtoisille, jos ylläpitäjä ei ehdi/kiinnostu enää.

Mutta mielenkiintoista keskustelua herätelty tässä. En itse vielä ole äänestänyt, koska en ole osannut päättää omaa suhtautumistani palstan jatkolle. Mutta toistaiseksi tulos ei ainakaan näytä pahalta.
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Sikaripalstan tulevaisuus?

ViestiKirjoittaja zipa » Pe Touko 20, 2011 9:20 pm

Omskakas kirjoitti:Tämä voi pitää hyvinkin paikkaansa. Uusi tupakoinnin keskitysleirittävä laki saattoi tappaa orastavan kansallisen sikariharrastuksen.


Tuskin siitä mitään kansallista harrastusta olisi tullut, mutta aivan taatusti on vaikuttanut negatiivisesti (tai positiivisesti, jos käyttää kukkahattuja ja sukunimi on Hyssälä) ihmisten mahdollisuuksiin ylipäätään nauttia sikareista. Talviset sikaroinnit loppui meikäläisellä käytännössä siihen paikkaan, kun ei kotonakaan viitsi sisällä pössytellä vaimon ja lapsen viihtyvyyden vuoksi. Tosin nyt maalämpöön siirtymisen myötä jäi pannuhuone tyhjilleen, ja siitä olisi tarkoitus sisustaa jonkin sortin "mancave" jollain aikavälillä... Ja ei kun herffejä järjestämään sen jälkeen ;)
Käyttäjän avatar
zipa
 
Viestit: 385
Liittynyt: La Touko 24, 2008 8:34 pm

Seuraava

Palaa alueelle Sikariharrastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa