Samuel Gawith 1792 Flake

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Su Maalis 04, 2012 2:30 pm

Kuva
Tästä ainutlaatuisesta päreestä on toki ollut keskustelua vähän joka lähtöön monessakin ketjussa, mutta eiköpä tuo ansainne ihan omansa kootumpaa pohdiskelua silmälläpitäen.

Tämä tuote on tunnettu siitä, että se jakaa kansalaisten mielipiteitä kuin Lolan silikonit aikoinaan. Avatusta purkista puskee voimakas tonkapavun lehähdys, joka muistuttaa äkkimakeaa suklaata ja vaniljaa. Syvemmin nuuhkittaessa tuoksusta alkaa erottua raadollisia sävyjä joita jotkut luonnehtivat kuolleen kärpän aromeiksi. Itselläni tulee mieleen hävyttömän ylikypsä banaani. Pikimustat, voimakkaasti paahdetut riekaleet ovat Gawithille tyypilliseen tapaan hyvin epäsäännöllisiä. Sopivan paksuiset laatat toimivat varsin kivuttomasti taiteltuna, mutta paksummat yksilöt kannattaa repiä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi ennen taittelua. Täysin auki tätä en mielelläni hiero, sillä silloin tuntuu esiintyvän keskimääräistä enemmän palo-ongelmia. Tämäkin tosin riippuu enimmäkseen polttajan omista tottumuksista.

Kuva

Tuli pidettyä pitkähkö tauko tästä pitkäaikaisesta suosikistani, ja jälleennäkeminen oli riemuisa, joskin olin unohtanut kuinka stydiä tämä oikeasti on. Nikotiinia nimittäin on todella reilusti, mielestäni jopa enemmän kuin Petersonin Irish flakessa. Ensimmäinen puolipesällinen on pehmeä ja maukas, mutta 30-40 minuutin kohdalla kurkunpäätä alkoi kiristää ja pieni nikotuskuuro pakotti laskemaan piipun hetkeksi syrjään. Hieman haastavan keskivaiheen jälkeen pesällinen rauhoittuu ja levenee loppua kohden tasaisesti. Viimeisiä savuja vedellessä tuntuu kuin leijuisi kymmenen sentin verran irti nojatuolista ja puutunut raukeus velloo takaraivosta kantapäihin.

Marinadi on onnistunut. Vaikka voimakkaan paahteinen tonkapapukeitto hallitseekin makumaisemaa, pilkistelee alta virginian raikasta kirpeyttä koko pesällisen ajan. Huonetuoksu on miellyttävä kypsän hedelmäinen, mutta tästäkin varmasti on ainakin kahta eri koulukuntaa. Juomaa kannattaa varata mukaan ilman muuta. Minulla oli tällä kertaa ensimmäisen veroluokan Olvia, mutta pesällisen aikana en päässyt irti ajatuksesta, että kolajuoma toimisi tämän kanssa kuin nasta nännissä. Seuraavalle pesälliselle sitä siis.

Pidän tästä tupakasta todella paljon, mutta ymmärrän hyvin miksi jotkut eivät. Mausteliemi on erittäin voimakas ja omaperäinen. Lienee sitten kiinni vähän yksilöllisestä kroppakemiastakin miten tonkapapu käyttäytyy makureseptoreissa. Joka tapauksessa kyseessä on istualtaan rauhassa poltettava iltatupakka, ei lenkkeilevän touhupetterin koirankusetuskessu.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Pikku-MiCi » Ma Maalis 05, 2012 6:50 pm

Reverend Godless kirjoitti:Kuva
Sopivan paksuiset laatat toimivat varsin kivuttomasti taiteltuna, mutta paksummat yksilöt kannattaa repiä pitkittäin ohuiksi suikaleiksi ennen taittelua. Täysin auki tätä en mielelläni hiero, sillä silloin tuntuu esiintyvän keskimääräistä enemmän palo-ongelmia.


No perskeles...tossa syy.Itse just purkillisen tuota tappelin savuna ilmaan ja taas tuntui, että flake-nautinto ei oikein onnistu. Palamisen ja maun kanssa ongelmia. Piippu kävi kosteana ja ei oikein ottanut palaakseen kuivana eikä "sopivan" kosteana. Yleisesti ottaen sain pesälliset poltettua puolenvälin tietämiin. Mutta nyt se syy sitten löytyi...hieroin flaket täysin auki...tyhmä minä.
Käyttäjän avatar
Pikku-MiCi
 
Viestit: 766
Liittynyt: La Syys 06, 2008 10:31 am
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja abraxas » Ke Maalis 07, 2012 3:59 pm

Meikäläisellä 1792 on palanut ihan moitteettomasti lastuna ja aukihierottuna. Paksut flaket tuottavat tosiaa joskus vähän päänvaivaa. Samuel Gawtihin menetelmät ovat kunnioitettavan perinteikkäät ja asenne tinkimätön, muutama muotopuoli lastu ei häiritse.

Aukihierottuna polttelen tätä mieluiten leveäkoppaisesta piipust, maku on jotenkin paksumpi kuin kokonaisena poltettaessa, mutta aromaattiset höystökset tuntuvat haihtuvan aukihierottuna nopeammin. Kapeampikoppaisessa kolvissa palaakin stten lastut oikein mukvasti. Hitaastihan nämä syttyy, minulla ei ole tapana väkisin hitsata latausta parilla sytytyskerralla ilmiliekkeihin. Lämmittelen latauksen pinnan mielummin pikkuhiljaa syttymislämpötiloihin ja annan lastulle aikaa syttyä tasaisesti. Lämpätessä myös veto asettuu kohdilleen kun lastut turpoavat hieman auki.

Itse tupakkahan on hyvää, sanoisin häijyä mutta herkullista. Karvasta ja makeaa, tuoksussa on mielestäni herrasmiesmäistä hienostuneisuutta mutta vahva nahkainen yleisilme. Hyvää tupakkaa, poltelessa kasvoille hiipii häijy virnistys. Nikotiiniahan tässä on kunnioitettavasti, pienikin kopallinen saa vibaa punttiin.
"The bird fights its way out of the egg. The egg is the world. Who would be born must destroy a world. The bird flies to God. That God's name is Abraxas."
Käyttäjän avatar
abraxas
 
Viestit: 419
Liittynyt: Ke Helmi 11, 2009 9:01 pm

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ke Maalis 21, 2012 10:18 pm

Kuukausi sitten tapahtunut viimeisin kosketus Samuel Gawithin vuosilukutupakkaan noudatti suunnilleen vanhaa kaavaa. Aikaisemmista tapaamisista viisastuneena sain nerokkaan ajatuksen polttaa sitä kalebassissa, jossa savu on miedompaa. Älyni kukkuloilla en tietysti muistanut, että sotatorven kellon poraus on 28 mm ja syvyyttä on kuin Inarissa, ts. enemmän kuin leveyttä. Vierustoverilta pummatun kopallisen loppupuolella äkkäsin, että nyt noruu kylmä hiki nenänpäästä ja ymmärsin laskea kurpitsakolvin sivuun. Seuraavat kymmenen minuuttia virkistäydyin kaakeleita laskien ja sitten totesin parhaaksi häipyä kiltisti kotiin.

Englantilaiseen kolaan vivahtavan maun puolesta 1792 miellyttää hyvinkin paljon. Jos vain hevosvoimat saisi jotenkin aisoihin, sitä voisi askin silloin tällöin ostaakin. Täytyy ehkä kokeilla jatkaa tavaraa jollakin miedolla ja mauttomalla purulla (toinen koulukunta tykkää päinvastoin ryhdistää lällyä tupakkaa Cob Plugilla - lopputulos kaiketi on jokseenkin sama). Ehdotuksia otetaan vastaan.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 943
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Torchia » To Maalis 22, 2012 7:50 am

Männis-Kosonen kirjoitti: Aikaisemmista tapaamisista viisastuneena sain nerokkaan ajatuksen polttaa sitä kalebassissa, jossa savu on miedompaa. Älyni kukkuloilla en tietysti muistanut, että sotatorven kellon poraus on 28 mm ja syvyyttä on kuin Inarissa, ts. enemmän kuin leveyttä.


Jep, todettu juttu täälläkin, tosin irkkulastun kanssa. Kurpitsa tosiaan keventää hiukan makua, mutta nikotiinitasoa ei sitten pätkääkään. Sen arvaa, mitä seuraa tuon tason nautinta-aineilla kalebassin kipon kanssa.
Käyttäjän avatar
Torchia
 
Viestit: 379
Liittynyt: To Marras 01, 2007 10:24 pm
Paikkakunta: Turku

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Leopold » Ma Huhti 02, 2012 12:28 am

Olen mielestäni kirjoittanut 1792 Flakesta ennenkin toiseen ketjuun, mutta kirjoitanpa nyt tänne uusista kokemuksistani.

Ostin Töölöstä jokunen viikko sitten SG:n 1792:sta ihan vertailumielellä, että miten tämä taas toimikaan eri tavalla kuin Bracken Flake. Vuosilukutupakkaan sain lähes pysyvät kammokuvat muutama vuosi sitten, kun yllättäen tämä yksi tuolloisista lemppareistani rupesi totaalisesti tökkimään vastaan.
Ei se yletön nikotiini siinä haitannut, kun muutenkin tykkään poltella vahvoja tupakoita, vaan se yltiöhärski mausteliemi siinä. Tuon "viimeisen piipullisen" jälkeen jos kuulinkin sanan tonkapapu, oli aina mahamörkö lähellä tulla kurkusta ylös.

Nyt kun hyvin pitkän paussin ja kymmenien Bracken Flake-boksien jälkeen uskalsin taas kokeilla 1792:sta, ei oksennusrefleksiä enää onneksi tarvinnut pelätä. Ei se ensimmäinen pesällinen kovin hyvältä maistunut; samanlaiset mausteliemihaamut siellä taas kummitteli. Mutta nopeasti kieli tottui tähän uudelleen.
Oli aika hauskaa taas totutella uudelleen, kun tupakasta kuitenkin löytyy paljon muutakin kuin ne heti pistävät mausteet. Hedelmää, paahtoa, kaakaota, kahvia ja virginiaa on tullut omaan mieleeni piippua poltellessa. Ja tietysti ne kohtaamiset Viikatemiehen kanssa, sillä sitä nikotiinia tosiaan löytyy aivan älyttömästi.
En tiedä olenko tottunut Bracken Flakeen niin pahasti jo, sillä vaikka sekin on vahva tupakka, ei se samalla tavalla pistä puhaltamaan kuin tämä. Usein olen joutunut jättämään piipun hetkeksi lepäämään, ennen kuin olen jatkanut sauhuttelua pienen paussin jälkeen. Usein nuo paussit ovat kuitenkin olleet vaan hyvä asia. Piippua uudelleen sytyttäessä tupakka tuntuu saavan ihan uutta puhtia itseensä, minkä seurauksena maut tuntuvat avautuvan paremmin.

Mitenkään täysin yli en ole vielä päässyt noista muinaista traumoistani, sillä aina silloin tällöin tuntuu numerotupakka taistelevan vastaan. Tuolloin on tuntunut olevan hyvä pitää parin päivän paussi, ennen kuin uskaltaa taas kokeilla uudelleen.
Tähän mennessä parhaiten ilman mitään oksennusrefleksejä 1792:n on toiminut minulla baari-illoissa ja muuten vaan ryypiskellessä. Jotenkin kun on pienessä pierussa, tuntuu se tonkapapukin muuttuvan suussa sulavaksi, jonka myötä tupakkaa tahtoo vaan lisää ja lisää. Nautit tuopin, käyt räntäsateessa polttamassa pesällisen. Nautit toisen tuopillisen ja vähän viskiä, käyt räntäsateessa polttamassa uuden pesällisen. Nautit kolmannen tuopillisen ja vähän lisää viskiä... jne... Kyl te tiiätte...
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Leopold » Ma Huhti 02, 2012 12:35 am

Onko kukaan muuten huomannut Cob Plugin ja 1792 Flaken maussa mitään eroavaisuuksia? Onko niissä mitään muuta eroa kuin leikkaus?

Jotenkin on sellainen mielikuva, että Cob Plugia olisin joskus maistanut Töölössä. Mitään muuta muistikuvaa asiasta ei kuitenkaan ole.
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Ma Huhti 02, 2012 1:38 am

Leopold kirjoitti:Onko kukaan muuten huomannut Cob Plugin ja 1792 Flaken maussa mitään eroavaisuuksia? Onko niissä mitään muuta eroa kuin leikkaus?

SG:n kotisivujen mukaan kyseessä on sama tuote eri formaatissa.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Pikku-MiCi » Ma Huhti 02, 2012 6:25 am

Reverend Godless kirjoitti:SG:n kotisivujen mukaan kyseessä on sama tuote eri formaatissa.


Sama paska,eri paketissa
Käyttäjän avatar
Pikku-MiCi
 
Viestit: 766
Liittynyt: La Syys 06, 2008 10:31 am
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Leopold » Ma Huhti 02, 2012 5:07 pm

Juu. No tuo olikin jo tiedossa, että kyseessä on sama tupakka. :)

Pohdiskelin vaan, kun ilmeisesti monet piippumiehet mielummin tarttuvat tuohon Plugiin kuin lastuun. Että onko sille mitään muuta syytä kuin se, että palikasta on mukavampi itse veistellä tupakat?
Lisäksi TobaccoReviews.com mainitsee, että Cob Plugissa olisi ns. pyöreämpi ja tuhdimpi maku kuin lastuissa. Tosin TR:n tuntien, ei siihen kannata luottaa aivan ympärisokeasti.

Mitään kamalan suurta eroa en näiden välillä kuvittele olevan, mutta jos jotain pientä on, olisi siinä loistava tekosyy joskus kokeilla tilata Cob Plugia.
"Die-die, man-things! Your doom has come!"
- Grey Seer Thanquol
Käyttäjän avatar
Leopold
 
Viestit: 170
Liittynyt: Ti Huhti 29, 2008 5:49 pm
Paikkakunta: Vantaa

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Pe Huhti 06, 2012 12:36 am

Plugihan ikääntyy aivan eri tavalla kuin lastu. Vrt. kokonainen tervaskanto vs. päreet. Jos innostut tilaamaan, niin A-tilaus maistiaisista.

Samuelin kohdalla tuntuu lasturasioidenkin kohdalla olevan niin jumalatonta heittelyä, että hirvittää ajatellakin mitä se on kun formaattia vaihdetaan. Jos et veikkaa, et voi voittaa.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja MMW » Ke Elo 22, 2012 8:24 pm

Polttelin tätä tupakkaa viime talvena ehkä kaksi purkillista jäi semmonen fiilis että voisin pitää tästä enemänkin. Olin sillon just alottanut noita flakejä polttamaan niin makuelämykset ny oli vähä mitä sattui (piippu jumissa, paloi kuumana ja perkeleä tuli sanottua moneen otteeseen).

Ajattelin vaan kysästä tässä että poltatteko tätä piipuissa missä palaa muu virginiatupakka vai kannattaako tälle tupakalle omistaa ihan oma piippu?

mikko
Käyttäjän avatar
MMW
 
Viestit: 22
Liittynyt: To Loka 13, 2011 1:03 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Ke Elo 22, 2012 8:45 pm

MMW kirjoitti:Ajattelin vaan kysästä tässä että poltatteko tätä piipuissa missä palaa muu virginiatupakka vai kannattaako tälle tupakalle omistaa ihan oma piippu?

Kyllähän tämä jättää aika voimakkaan haamun, eli en veisi tätä metriä lähemmäs piippua, jolla on tarkoitus nauttia täysipainoisesti esim. Full Virginia Flakea tai Best Brownia.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja MMW » Ke Elo 22, 2012 8:52 pm

Ok, hyvä homma. Samanlaiset ajatukset päässä pyörähti mutta ajattelin kysästä ennen kun lähden säätää kyseisen tupkakan kanssa.

Kiitoksia paljon vastauksesta.

m
Käyttäjän avatar
MMW
 
Viestit: 22
Liittynyt: To Loka 13, 2011 1:03 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Samuel Gawith 1792 Flake

ViestiKirjoittaja Ninsku » Ke Elo 22, 2012 9:28 pm

Voisi muuten selventää ihan kivasti sellainen lista, että mitä merkkejä kannattaa polttaa yhdellä piipulla ja mitä taasen toisella, mitä kenties kolmannella. Joku varmaan osaisi sellaisenkin listan laatia? Ja tiedän kyllä, ettei kaikkia merkkejä tietenkään jaksa eikä voikaan luetella, mutta ainakin jotain yleisimmistä. Eli lista jossa on erikseen enkut, karkit ym. Olisi meille ummikoille aika näppärä juttu, niin ei heti sössittäisiin vähiä piippujamme "turhilla kummituksilla." Anyone? :wink:
Oli piiput ennen puuta, hipit rautaa.
Käyttäjän avatar
Ninsku
 
Viestit: 87
Liittynyt: La Elo 18, 2012 11:30 pm
Paikkakunta: Puumala

Seuraava

Palaa alueelle Piipputupakka-arvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron