Mysteerien ketju

Oliko hyvää? Suosittele täällä. Ei vai? Purnaa tähän.

Valvoja: Lasse

Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » La Touko 05, 2012 3:26 pm

Teenpä tällaisen ketjun, kun ei viitsi jokaista mysteeriä omanaan luoda. Tännehän mahtuu sitten yksi jos toinenkin kummajainen.

Ensimmäisen koekaniinin virkaa pääsee toimittamaan viimeisimmän vaihto-operaation Mysteeri PC numero 1. Omskakasilta ihan vain vittuilumielessä saatu pölli. On se melkoinen veijari.

Sikarin paino 8,04g. Laatikkopainettu. Vaaleanruskea ja melko mattapintainen käärinlehti. Tunnusteltaessa sikaria on havaittavissa lievää muhkuraisuutta, mutta ei liiaksi asti. Yksittäiskappaleiden säilytykseen omistamastani kabinetista kaikki viime aikoina polttamani sikarit ovat tuoksuneet kylmänä ruusulta, niin tämäkin. Hyvä niin, pidän tästä tuoksusta. Kostuttaessani leikkauskohtaa jää huulille mukavan pehmeä ja mieto tupakan tuntuma. Ei aivan tuoreimman mahdollisen pöllin merkki. Leikkaus Paliolla. Mieto tupakan tuoksu leikkauskohdassa. Medium veto, hyvä. Kylmän vedon maussa tupakkaa ja aavistus chiliä, ehkä myös ripaus olkisuutta tai jotain karjaeläinten pahnoihin liittyvää.

Vähintään yksi kolmesta saamastani mysteeripöllistä lienee Monecristo No.4. Onko tämä? Tähän astisiin havaintoihini perustuen sanoisin ei. Sytytetäänpä sikari.

1/3 - Lievästi pähkinäistä paahdettua tupakkaahan sieltä tulee savun muodossa suuhun. Tämä ei suinkaan ole ainoa sikari, jonka kuvailun aloitan lähes samoilla sanoilla. Nopean makeahkon taustaefektin jälkeen alkaa valkopippurin eritys. Vahvuus on hivenen mediumin miedommalla puolella. Hyvältä maistuu. Savustettua tupakkaa. Makeaa kermaisuutta. Nämä ovat tuttuja makuja. Partagas vai Punch? Värähtääkö Omskakasin ilme ja mihin suuntaan?

2/3 - Mustapippuria ja toffeeta ilmaantuu mukaan kuvioihin. Vahvuus pyörii mediumin ympärillä. Paahdetulla tupakalla jatketaan, jonkin vihreähkön kummitellessa taustalla. Hieman inkivääriä. Enemmänkin inkivääriä paahdetun tupakan kera. Tämähän on hyvä pölli. Kyllä, oikein hyvä. Makeaa kermaa. Palaa ensimmäistä kertaa hieman vinoon, mutta ei vielä hätää. Kevyesti hiiltynyttä puuta ripaus jossain toffeisen paahdetun tupakan keskellä. Vähän joutuu näyttämään liekkiä muodostuneeseen pieneen palkeenkieleen.

3/3 - Vahvuus kivunnut medium-full akselille. Naiset soittelevat ja häiritsevät keskittymistä, pentele! No, ehkä yksikössäkin olisi asian voinut ilmaista, mutta kuka kieltää liioittelemasta? Kokkoa tupakan seassa. Voimakasta tervaisuutta. Nautin tästä sikarista suuresti! Tummaa kirsikkaa - nyt menee jalat alta! Jestas sentään! Hulluja ovat ne, jotka eivät polta sikareitaan loppuun asti. Nyt on jo niin hienoja makuyhdistelmiä, ettei enää pysy perässä. Alkaa käsikin täristä nautinnosta. Upea sikari! Kokkoa, kermaa, tervaa, toffeeta, kirsikkaa, inkivääriä, tupakkaa... Orgastista. Voimakasta paahtuneisuutta. Savua. Sormet tuntevat kohoavan lämmön. Melkoista tykitystä! Vielä muutama puffi... Hyvää! Pari vielä... Endorfiinit virtaavat kehossa. Vielä vähän... Paistettua kermaa. Pakko asettaa viimeinen sentti tuhkakuppiin. Pää kestäisi, mutta sormet eivät. NAM!

Olipa loistava sikari! Mikä se oli? Mitä sen on väliä, koska oli joka tapauksessa nami-nami-nannaa. Oliko peräti Party PC? En ihan usko olleen niin wanhaa tavaraa. Ei se Monte kuitenkaan ollut, tai sitten oli paras koskaan polttamistani nelosista. Mieli tekisi vastata Party, mutta Mille Fleur se ei kuitenkaan ollut. Hmmmm... No, ostan tätä kuitenkin laatikollisen pikapuoliin.
Partyltä vaikutti, mutta realistisesti ajateltuna vastaukseni on Punch Petit Coronas del Punch ja vuosikerta jossain 2006-2009 välillä. Nyt tarkistamaan tilanne.

No perskuta! Kyseessä oli siis paras koskaan polttamani Montecristo No.4. Ja oli muuten mahtava! Pitää vielä sanoa, että näissä on valtava ero hyvien ja huonojen yksilöiden välillä ja niitä huonoja on liikenteessä paljon. Tämä fakta syö kyllä hieman jo tehtyä ostopäätöstäni.

Kiitokset kokemuksesta, Omskakas. :bisse: Muista kuitenkin, että kosto elää... :twisted:

Tupakkainen jälkimaku on pitkä ja erittäin hyvä.
Mikä mahtoikaan olla laatikkokoodi?
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja Omskakas » La Touko 05, 2012 5:00 pm

noviisi kirjoitti:No perskuta! Kyseessä oli siis paras koskaan polttamani Montecristo No.4. Ja oli muuten mahtava! Pitää vielä sanoa, että näissä on valtava ero hyvien ja huonojen yksilöiden välillä ja niitä huonoja on liikenteessä paljon. Tämä fakta syö kyllä hieman jo tehtyä ostopäätöstäni.

Kiitokset kokemuksesta, Omskakas. :bisse: Muista kuitenkin, että kosto elää... :twisted:

Tupakkainen jälkimaku on pitkä ja erittäin hyvä.
Mikä mahtoikaan olla laatikkokoodi?


Hyvä, että sattui nyt parempi yksilö. Boksista 9/10 ovat olleet erinomaisia sen yhden ollessa keskinkertainen. Ja ehkä 2/10 on venynyt sellaiseen "There's a party in my mouth and I'm invited" -fiilikseen.

Koodi oli TOG NOV 09

Saaks kysyä, mikä oli tämä nimenomainen ostopäätös?

Oot muuten edelleen surkea sokkotunnistaja. :lol:
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » La Touko 05, 2012 11:34 pm

Omskakas kirjoitti:...Ja ehkä 2/10 on venynyt sellaiseen "There's a party in my mouth and I'm invited" -fiilikseen.

Oli kyllä todella hyvät bileet!

Omskakas kirjoitti:Saaks kysyä, mikä oli tämä nimenomainen ostopäätös?

Ostopäätös oli se, että oli mikä oli, niin näitä on pakko saada lisää. Mutta ->

Omskakas kirjoitti:Oot muuten edelleen surkea sokkotunnistaja. :lol:

Jep, siltä vaikuttaa. :D Mutta, esimerkiksi kolmessa viimeksi polttamassani nelosessa ei ole ollut mitään yhteistä ja eroa on piisannut kuin yöllä ja päivällä, joten en häpeä senttiäkään, -kele! Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että ei sikareissa mitään profiileja ole. Tai vaikka ehkä onkin, niin enemmän kokonaisuuteen vaikuttaa vuosi, kuukausi, tehdas, käärijä, ostopaikka, kosteusprosentti, lämpötila, sekä polttajan yleinen vireystila, syöty ruoka, vuorokauden aika, kuun sijainti ja maasäteily. Pitäisi varmaan vuorata sikarihuone foliolla. -tana! :urpo2:

Ai niin, sun vuoro. :lol: :twisted: :wink:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja Omskakas » Su Touko 06, 2012 12:26 am

noviisi kirjoitti:Mutta, esimerkiksi kolmessa viimeksi polttamassani nelosessa ei ole ollut mitään yhteistä ja eroa on piisannut kuin yöllä ja päivällä, joten en häpeä senttiäkään, -kele! Pikkuhiljaa alkaa tuntumaan siltä, että ei sikareissa mitään profiileja ole. Tai vaikka ehkä onkin, niin enemmän kokonaisuuteen vaikuttaa vuosi, kuukausi, tehdas, käärijä, ostopaikka, kosteusprosentti, lämpötila, sekä polttajan yleinen vireystila, syöty ruoka, vuorokauden aika, kuun sijainti ja maasäteily.


Kyllä niissä sikareissa profiilit on, mutta sinä keskityt liikaa lillukanvarsiin havaitaksesi selllaisia. :roll:

Mutta totta on, että yhdestä singlestä voi olla vaikea paikantaa profiilia. Ja totta on siinäkin, että Monten 4 voi olla nykyisillä valmistusmäärillä ihan mitä vaan.

noviisi kirjoitti:Ai niin, sun vuoro. :lol: :twisted: :wink:


Täytyy kattoa, jos huomenna paistaa aurinko. 8)
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja drinkalot » Su Touko 06, 2012 9:18 am

Omskakas kirjoitti:
Kyllä niissä sikareissa profiilit on, mutta sinä keskityt liikaa lillukanvarsiin havaitaksesi selllaisia. :roll:

Mutta totta on, että yhdestä singlestä voi olla vaikea paikantaa profiilia. Ja totta on siinäkin, että Monten 4 voi olla nykyisillä valmistusmäärillä ihan mitä vaan.Tulipa tuosta profiilista mieleen, että koetteko kovin tärkeäksi sen, että sikarimerkillä on tunnistettava profiili? Miksi?

Olin tuossa muutama viikko sitten viininmaistelutilaisuudessa, jossa eräs viinipiireissä hyvinkin tunnettu sommelier kovasti valitteli, että viinissä on negatiivista se, jos kyseistä laatua ei voi tunnistaa tietyn valmistajan/alueen/maan viiniksi. En missään vaiheessa päässyt kysymään perusteluita tälle.

Itse en yhtään ymmärrä tuollaista ajatustapaa. Ilman muuta on selvää, että tietyn viini- tai sikarilaadun pitää olla niin samanlaista kuin se vaan valmistusainen vaihtelun vuoksi voi olla, sillä eihän siinä olisi mitään järkeä jos jokainen viinipullo/sikari olisi ihan mitä sattuu (vaikka näinkin kyllä joskus on). Sitä en kuitenkaan ymmärrä miksi kaikki italialaiset viinit pitäisi voida helposti (mikä nyt kenellekin on helppoa :roll: ) tunnistaa italialaiseksi tai kaikki vaikkapa juuri Monten laadut tunnistaa Monteksi.

Itse ajattelen niin, että valmistajan eri laaduilla pitää olla selkeitä eroja, jotta olisi mitään järkeä ostaa saman valmistajan eri laatuja (kokoerot tietty erikseen) eikä kahdella eri laadulla tarvitse välttämättä olla mitään muuta yhteistä kuin että ne ovat viinejä/sikareita. Minulle riittää, että tunnistan merkin vyöstä/etiketistä. En minä haluaisi ravintolassakaan että kaikki saman ravintola(ketju)n ruuat olisivat samanlaisia, paitsi että yhdessä on enemmän pippuria kuin toisessa ja kolmannessa on vähän kanelia.

Onko nämä nyt sellaisia asioita, jotka ovat tarpeellisia hifistelijöille, sillä kuinkas muuten sitä voisi osoittaa asiantunetmuksensa tyhmemmille kuin osata sokkona sanoa vaikka ennen maistamattomasta viinistä tai sikarista vähintään valmistaja/maa/alue?
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » Su Touko 06, 2012 11:23 am

Omskakas kirjoitti:Kyllä niissä sikareissa profiilit on, mutta sinä keskityt liikaa lillukanvarsiin havaitaksesi selllaisia. :roll:

Mutta totta on, että yhdestä singlestä voi olla vaikea paikantaa profiilia. Ja totta on siinäkin, että Monten 4 voi olla nykyisillä valmistusmäärillä ihan mitä vaan.

noviisi kirjoitti:Ai niin, sun vuoro. :lol: :twisted: :wink:


Täytyy kattoa, jos huomenna paistaa aurinko. 8)

Mäkin haluaisin uskoa profiileihin. Joo, mulla on joskus muutenkin suurennuslasi liian paksu...
Montessa olen kuitenkin tottunut saamaan ehdottomasti kaakaota, useimmiten vaniljaa ja joskus myös hunajaa. Nämä loistivat poissaolollaan. Eli voisikin kriittisesti tarkasteltuna sanoa, että Monteksi tuo oli huono, mutta sikariksi tolkuttoman hyvä.

Vielä pieni ajatus. Kun Habanos haluaa enemmän voittoa, niin miksi myydä Partagas Petit Coronaa, Diplomaticos #4:ää, ja muita vastaavia sopuhintaan, kun voi myydä Montecristo #4:ää kalliimmalla? Lopettaa vaan halvemmat versiot ja kaikki tyynesti kalliimman brändin laatikkoon jolloin rahaa tulee enemmän.

Täällä ainakin paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta.
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja Omskakas » Su Touko 06, 2012 1:59 pm

Tuo brändi ja makukysymys on yksi jännäilykysymyksiä sikariharrastuksessa. Kaikki tietävät, että sikari kääritään rikkaruohon lehdistä ja kaikki valmistusvaiheet ovat käsityötä. Miten on mahdollista saada kaksi saman boksin sikaria maistumaan samalta? Ja vielä koko boksi, eri boksit ja vuodesta toiseen? Tässä tulee mukaan se blenderi, joka tietää, miltä tietyn brändin ja vitolan sikarin tulee maistua ja latoo käärijälle sopivat pinkat eteen, joista sikari kääritään. Sadon laatu ja määrä tietenkin vaihtelee vuodesta toiseen, mutta maku pitäisi pysyä suunnilleen samana.

Ja miksi sitten? Jos joku tykkää Big Macista, sen saa ravintolasta riippumatta saman makuisena ympäri maailman. Jos minä pidän Monten makuprofiilista, haluan, että sikari nimenomaan maistuu Montelta eikä ihan miltä tahansa. Käsityö kuitenkin takaa sen, että elämä ei ole kuin suklaarasia vaan enemmänkin sikarirasia.

En ymmärrä juuri viineistä, mutta esitän oman ehdotukseni. Alueen viini- ja ruokakulttuuri on kehittynyt useimmiten yhteis-evoluutiona, jos viiniä ruokajuomana on ylipäätään käytetty. Kun syö ranskalaista ruokaa, voi olettaa, että sen kanssa sopii ranskalainen viini. Vaikka ravintolassa ei satu tuntemaan juuri sitä Rhonen rannalla kasvatettua viiniä, olettamus makuprofiilista ja sen sopivuudesta ruuan kanssa on hyvä olla olemassa. Jos makuprofiili on ihan jotain muuta, voi konnössöörin päivällinen olla pilalla.


Mutta sitten asiaan. Aurinko tosiaan paistoi ja oli sen verran lämmintä, että jouduin ottamaan liikaa vaatetta pois päältä useamman kerran mysteerisikaria poltellessani.

Mysteerisikari on gran Corona Grande kooltaan. Öljyinen käärinlehti, hyvä käärintä ja veto. Tuoksu voimakas. Sikariketki ei ala parhaalla mahdollisella tavalla, kun ensiksi pudotan sikarin lattialle ja tihutyön viimeistelee hiukan tylsistynyt Palio, joka saa sikarin avautumaan hattupäästä. Polttaminen on siis hankalampaa, mutta toivottavasti ei häiritesevästi.

Runko on sikarissa keskivahva kauttaaltaan. Alku on yllättävän tymäkkä, partagasmaisen mausteinen. Päämaku on makeahko leipä. Vivahteita on reilusti mukana: vähän parfyymiä, kirsikkaa ja jotakin muuta, ehkä karamelliä tai toffeeta. Nikotiinia on sen verran reilusti, että se aiheuttaa pienen euforian ja tärisyttää vielä puoli tuntia polttamisen jälkeenkin. Erinomainen sikari!

:piippu: :piippu: :piippu: :piippu: 1/2


Sitten arvailuun. Sikari oli selkeästi nuori, joten voin unohtaa kaikki jo kymmenen vuotta sitten lopetetut mallit. Vaihtoehdot käytännössä siis olivat:
Siglo III
Hoyo Des Dieux
QdO Gran Coronas
Punch SS 1

Näistä varsinaisesti olen polttanut vain Hoyoa. Muiden kohdalla vetoan vain brändin makuprofiiliin. Ja makuprofiililtaan sikari vastasi lähes yksi yhteen tänä keväänä polttamieni QdO coronan kanssa! Siglo III on ainoa, joka vähän mietityttää, mutta tiedän, että Noviisi ei ole Cohiban ystäviä, joten ammun sen alas sillä. Punchin mausteisuus on taas erilaista kun tämän sikarin. Hoyo taas ei ole juuri lainkaan mausteinen.

Mysteerin ratkaisu olkoot siis QdO Gran Coronas 08-10
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja drinkalot » Su Touko 06, 2012 2:16 pm

Omskakas kirjoitti:Ja miksi sitten? Jos joku tykkää Big Macista, sen saa ravintolasta riippumatta saman makuisena ympäri maailman. Jos minä pidän Monten makuprofiilista, haluan, että sikari nimenomaan maistuu Montelta eikä ihan miltä tahansa.

Mutta tässä se profiilin ero onkin. Bic Mac on yksi McDonaldsin tuote, joka periaatteessa (käykääpä testaamassa vaikka Intiassa lampaasta tehtyä Bic Macia :D) maistuu aina samalta. Sitä on verrattava johonkin Monten yksittäiseen tuotteeseen eikä koko brändiin. Pitäisikö sinusta McFishin maistua Bic Macilta vai saavatko tuotteet olla määräävästi erimakuisia? Ja ennenkaikkea pitääkö kaikissa purilaisissa olla joku McMaku(TM), josta aina tunnistaa tuotteen McPurilaiseksi vaikka ei kyseistä tuotetta olisi koskaan ennen maistanut? Minusta ei.
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja Omskakas » Su Touko 06, 2012 2:28 pm

No, sitä varten monella brändillä on eri linjat. Cohiballa on classic, maduro ja siglo, Montella numerolinja ja open, Hoyolla DeDu-linja ja epicure. Ja niin edelleen. Oletus on, että saman linjan sikarit olisivat suunnilleen samasta puusta veistettyjä, mutta eri muotoon. Tietenkin pienemmässä vitolassa täytyy maun kanssa mennä heti asiaan, kun isommassa voidaan vetää pidemmän kaavan kautta. Näin minä ainakin haluan asian olevan. Etkö sinä?

Mutta tuohon purilaisjuttuun on vaikea vastata, kun en juuri Mäkkärissä käy. Ja raaka-aineissakin on enemmän vaihtelua kuin yhdestä rikkaruohosta käärityssä pökäleessä. Mutta kyllä olen sitä mieltä, että jonkun hampurilaisbrändin tuotteissa pitäis olla joku tietty juttu, josta sen tunnistaa. Olkoon se vaikka Hesen majoneesi tai Burger Kingin savunmakuiset isot pihvit.
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » Su Touko 06, 2012 2:51 pm

Omskakas kirjoitti:...Sitten arvailuun. Sikari oli selkeästi nuori, joten voin unohtaa kaikki jo kymmenen vuotta sitten lopetetut mallit. Vaihtoehdot käytännössä siis olivat:
Siglo III
Hoyo Des Dieux
QdO Gran Coronas
Punch SS 1

Näistä varsinaisesti olen polttanut vain Hoyoa. Muiden kohdalla vetoan vain brändin makuprofiiliin. Ja makuprofiililtaan sikari vastasi lähes yksi yhteen tänä keväänä polttamieni QdO coronan kanssa! Siglo III on ainoa, joka vähän mietityttää, mutta tiedän, että Noviisi ei ole Cohiban ystäviä, joten ammun sen alas sillä. Punchin mausteisuus on taas erilaista kun tämän sikarin. Hoyo taas ei ole juuri lainkaan mausteinen.

Mysteerin ratkaisu olkoot siis QdO Gran Coronas 08-10


Hyviä hakuja. Olin aivan varma, että tunnistat yhden lemppareistasi, mutta ei.
Sehän oli Hoyo des Dieux SUA MAR02. Omasta mielestäni yksi parhaimmista pölleistä humissani. Kyseinen yksilö oli pinon vaalein, jonka valitsin siksi, koska pelkäsin, että saatat muistaa itselläni olevan erittäin madurosisältöisen laatikon.
Ei oo helppoo ei. :mrgreen:

Niin muuten, QdO Gran Coronan viimeinen valmistusvuosi oli 2006. Pääsinpäs näpäyttämään. :twisted:
Ai niin vielä, SUA tehtaan 2002:set ovat hyviä, eikö totta? :wink:
:sigge:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » Su Touko 06, 2012 3:01 pm

Brändeistä vielä sen veran, että en mä haluaisikaan, että kaikki saman brändin samat vitolat maistuisivat samalta. Samoja peruspiirteitä niissä kyllä pitäisi olla. Yllätyksellisyys on yksi parhaista kuubalaisten ominaisuuksista. Ei panokaan saman naisen kanssa ole joka kerta samanlaista. Vai onko?
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja Omskakas » Su Touko 06, 2012 3:16 pm

noviisi kirjoitti:Hyviä hakuja. Olin aivan varma, että tunnistat yhden lemppareistasi, mutta ei.
Sehän oli Hoyo des Dieux SUA MAR02. Omasta mielestäni yksi parhaimmista pölleistä humissani. Kyseinen yksilö oli pinon vaalein, jonka valitsin siksi, koska pelkäsin, että saatat muistaa itselläni olevan erittäin madurosisältöisen laatikon.
Ei oo helppoo ei. :mrgreen:

Niin muuten, QdO Gran Coronan viimeinen valmistusvuosi oli 2006. Pääsinpäs näpäyttämään. :twisted:
Ai niin vielä, SUA tehtaan 2002:set ovat hyviä, eikö totta? :wink:
:sigge:


Stna! :mrgreen:

En ikinä olisi veikannut sikaria 10-vuotiaaksi. :? Oli sen verran teräviä makuja. Tämä on niitä bokseja, joissa käärijä on ollut kännissä ja tunkenut sikarin täyteen ligeroa ihan piruuttaan. Miltähän nuo olisivat maistuneet tuoreena, kun meinasi vieläkin päästä heittää?
Käyttäjän avatar
Omskakas
 
Viestit: 839
Liittynyt: To Heinä 03, 2008 2:50 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja seimi » Su Touko 06, 2012 3:42 pm

noviisi kirjoitti: Ei panokaan saman naisen kanssa ole joka kerta samanlaista. Vai onko?


Ei ole. Tämä onkin yksi määrittäviä sukupuolten välisiä eroja.
Käyttäjän avatar
seimi
 
Viestit: 1075
Liittynyt: Su Kesä 27, 2010 7:22 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » Su Touko 06, 2012 9:16 pm

seimi kirjoitti:
noviisi kirjoitti: Ei panokaan saman naisen kanssa ole joka kerta samanlaista. Vai onko?


Ei ole. Tämä onkin yksi määrittäviä sukupuolten välisiä eroja.

Mä arvasin, että sä tartut tähän, mutta mä en edes halua kuulla, miten sen toisen sukupuolen kanssa on asia vaihtelun suhteen. :lol:
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Mysteerien ketju

ViestiKirjoittaja noviisi » Su Touko 06, 2012 9:19 pm

Voisi vielä vähän jatkaa ajatuksiaan noista profiileista.

Tupakkakasvihan ei ole mikään vallan monimutkainen laji geenikartaltaan. En tosin oikeasti edes tiedä tätä, mutta leikitään niin. Mikäli se on yksinkertaista monimutkaisempi, niin vaihtelun mahdollisuudet lisääntyvät entisestään. Yksinkertaisuudestaan huolimatta erilaisia variaatioita on mahdollista tulla lukuisia yhdenkin lajikkeen sisällä.
Kuubassahan kaikki kasvatetaan siemenestä, eikä toinen vaihtoehto, pistokkaat, ole ollenkaan realistinen. Pistokkailla saisi täsmälleen samat ominaisuudet eri kasveille, mutta silloinkin olisi vaihtelua lisäävänä tekijänä kasvuolosuhteet. Yhdellä kasvilla saattaisi olla häränkakkakikkare 10cm etäisyydellä ja toisella metrin päässä. Toiset kasvit varjostaisivat naapureitaan eri kohdista jne. Nämäkin tekijät saisivat jo vaihtelua aikaan.
Siemenestä kasvaessaan on täysin arpapeliä minkälainen kasvi tulee olemaan loppupeleissä. Jälkikäsittelyillä yhdenmukaisuus lisääntyy jonkin verran nesteiden ja kaasujen vaikuttaessa paalissa olevan yhden lehden näkökulmasta katsottuna sitä ympäröiviin lehtiin, mutta miten? Eri paaleissa on erilaisia lehtiä, miten ne reagoivat keskenään? Miten nämä ovat verrannollisia naapuripaaliin? Kuinka monta satunnaisvalintaa yksi tietty lehti on käynyt läpi matkatessaan kasvavasta kasvista sikariin? Kuinka monta satunnaisvalintaa on tapahtunut jo aiemmin, kun kasvi on pölyttynyt ja siemen on muodostunut? - Perkeleellisen monta.
Suurilla tuotantomäärillä ei siis ole käytännössä mitenkään mahdollista kontrolloida sikareiden yhdenmukaisuutta. Ei kertakaikkiaan mitenkään. Luonnontuote ja käsityö, niistä kyllä sopii nauttia arvoituksellisesti. On se vaan hyvää!
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Seuraava

Palaa alueelle Sikariarvostelut ja vastaavat

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa