Piipun korjaus, kunnostus ja huolto

Isi teki puusta. Tee-se-itse-piippumiesten ja piipun kunnossapitoaiheiden oma osio.

Valvoja: Lasse

Re: Piipun korjaus, kunnostus ja huolto

ViestiKirjoittaja Pappa Åberg » La Touko 25, 2013 3:38 pm

Pahuksen lysti ketju! Nauroin omille viisi vuotta vanhoille jutuillenikin.

Tällä palstalle on ennenkin kylvetty paljon puuseppien ja soitinnikkarien viisautta, joten varmasti joku hiljentää minut, mikäli puhun höpöjä. Eläinperäisistä sideaineista luu- ja nahkaliimat ovat ns. palautuvia liimoja. Vitsi on siinä, että sauman voi höyryttää auki, jos vaikkapa soittimen osa kaipaa tulla vaihdetuksi tai on huollettava.

Maidosta saatava kaseiini on askel lähemmäs nykyaikaisia muoviliimoja. Sen ei pitäisi kerran kuivuttuaan uudelleen pehmetä.

Veikkaan silti, että syanoakrylaatti, jonka alkuperäiseen käyttötarkoitukseen edellinen puhuja taisi jo viitatakin, on paras ja kuivuttuaan tuskin tupakansavua myrkyllisempi valinta.
Käyttäjän avatar
Pappa Åberg
 
Viestit: 362
Liittynyt: Pe Touko 11, 2007 9:30 am
Paikkakunta: Helsingfors

Re: Piipun korjaus, kunnostus ja huolto

ViestiKirjoittaja renttu » Ma Touko 27, 2013 4:43 pm

Männis-Kosonen kirjoitti:Katos katos, koko sarviholkki irronnut gauchopiipusta. Snaga pitäisi melkein lähettää paluupostissa Stanislaukselle mutta tuskin ne sitä Apuliassa saavat ainakaan sen ehjemmäksi autettua. Tulee vielä hevosenpääinsertillä takaisin. Ei ollutkaan niin kaukaa haettu se ajatus luuliimasta. Joka tapauksessa, itse laittaisin tuohon pikaliimaa ja enemmän kuin eläinlääkäri määrää.

Braziliassa pitäisi olla messinkiä molemmin puolin sarviholkkia. En saa kuvasta selvää, onko perän puolella vielä rengas jäljellä? Rakenne ei oikein vakuuta, mulla ainakin jää Braziliat vastedes karsintavaiheeseen, vaikka hieno piippu tämäkin on ulkonäöltään. Varmasti made in Denmark?

Pikaliimalla tuon korjasinkn, tosin tuosta määrästä eläinlääkäri tuskin olisi vielä hätääntynyt. Piippu on hankittu tälläkin foorumilla säännöllisesti ilmmoittelevalta Karilta, sen enempää en aitoudesta osaa sanoa. Tuskinpa tuota on syytä epäillä. Messinkirengas tosiaan löytyy sarviholkin molemmin puolin.

Kasausvaiheessa putsasin piipun 80-volttisella viinalla. Ehkä olisi ollut syytä jo aiemmin, sillä epäilen liitoskohtaan kasautuneen tervan liimanneen varren niin tiukasti kiinni, että tuo liimasauma petti yrittäessäni irrottaa vartta.
renttu
 
Viestit: 4
Liittynyt: Ke Heinä 27, 2011 1:18 pm

Edellinen

Palaa alueelle Piipun tekeminen

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa