Suosittele kirjaa

Sana on vapaa. Tänne voit kirjoittaa mitä vaan.

Valvoja: Lasse

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Niksu » Su Marras 10, 2013 11:50 am

Jos ei vielä ole tuttu, niin ehdottomasti jokaisen tupakkamiehen hyllyyn Eero Pasasen " Kononen ja kidnappaajat" !

Kirjan on nyt jo valitettavasti edesmennyt Pasanen omistanut "päähän potkituille tupakoitsijoille kautta maailman"

www.hs.fi/kulttuuri/a1381370557298
Niksu
 
Viestit: 7
Liittynyt: To Syys 30, 2010 5:23 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Restless » Ke Joulu 25, 2013 11:00 pm

Haudi. Kun tuolla känniosastolla oli jo puhetta, niin suositelkaapas meri aiheisia kirjoja. Mielellään lukemisen arvoisia ja oikeasti syväluotaavia. Sailor tai captain varmasti ainaki jotain tietää. Moby Dick on jo vedetty läpi pariin kertaan.. :D
Käyttäjän avatar
Restless
 
Viestit: 413
Liittynyt: To Huhti 14, 2011 11:30 am

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Captain1955 » Ke Joulu 25, 2013 11:53 pm

Jos oikeasti syväluotaavaa ja lukemisen arvoista merenkulun kirjallisuutta haluat niin suosittelen näitä vanhojen skönärien kirjoittamia muistelmia oikeasta elämästä ja tietokirjallisuutta/ historiallista merenkulkua.

Juha Lehtonen on varmasti hyvä, vaikken ole lukenut hänen tuotantoaansa. Kehuja olen kuullut. Hän on siis kirjoittanut neljä kirjaa joiden aihepiireinä käsittäisin olevan aika laajalti sukellus ja kaikki merenalainen, jonka alan ekspertti hän oli. Arvostettu mies alallaan ja varmasti kertoo ammattimaisesti kokemuksistaan.

Toinen hyvä on Seppo Laurell (jos siis tietokirjallisuus kiinnostaa). Koko tuotanto, joka koskee enimmäkseen majakoita, on kahlattu läpi.

Muistelmista voisin suositella Joshua Slocumin Yksinpurjehdus maailman ympäri -teosta sekä Eino Koivistoisen laajaa tuotantoa, vaikkeivät kaikko hänen kirjansa omaelämäkerrallisia olekaan. Erityisesti valtameren kasvatti on jäänyt mieleen hyvänä kirjana.

Oululaisena täytyy myös kehaista Yrjö Kaukiaisen Laiva Toivo, Oulu -kirjaa, joka käsittelee yhtä Suomen legendaarisimmista purjelaivoista, fregatti Toivoa. Kirja käy yksityiskohtaisesti läpi matkojen vaiheet ja elämisestä merillä 1800 -luvulla. Moby Dickin lukijana varmaan tykkäät. Myös Joni Skiftesvikin Jo viheltää takilassa on mukava kokoelma meriaiheisia novelleja.

Varmasti tästä listasta unohtui paljon hyviä, mutta muut täydentäkööt.
Käyttäjän avatar
Captain1955
 
Viestit: 389
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 2:03 pm

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja H8red » To Joulu 26, 2013 9:42 am

Restless kirjoitti:Haudi. Kun tuolla känniosastolla oli jo puhetta, niin suositelkaapas meri aiheisia kirjoja. Mielellään lukemisen arvoisia ja oikeasti syväluotaavia. Sailor tai captain varmasti ainaki jotain tietää. Moby Dick on jo vedetty läpi pariin kertaan.. :D


Heikki Saure: Rauno Koivusaaren meriseikkailuja- Aarrelaivojen jäjillä
Kirja kertoo Koivusaaren merimiestarinoita hylkysukelluksista, niin itämerellä kuin muualla maailmalla.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Sailor » To Joulu 26, 2013 12:21 pm

No kas. Jo mainittujen Lehtosen ja Metsävuoren lisäksi meriaiheista kirjallisuutta ovat kirjoittaneet ainakin Eino Pukkila ja Per-Olof Ekman. Näiltä lähinnä merisotahistoriaamme liittyvää tekstiä. Merikapteeni Helge Heikkiseltä löytyy ainakin 'Tuntematon merimies' joka kertoo suomalaisten laivojen ja miehistöjen kohtaloista ensimmäisen maailmansodan aikaan. Toinen merikapteeni, Franz Nylund on myös kirjoittanut mukavia muistelmia.

Rantakurvari, tai siis merivartija Mikko Montonen kirjoitti hienon kirjan 'Itämeren kolmio'. Se kertoo alueellamme tapahtuneista onnettomuuksista ja pelastustehtävistä, ja kiinnostaa mua ihan omankin ammatin takia. Vilho Heinämies kirjoitti Ilmarisen tuhosta opuksessaan 'Seitsemän minuuttia merellä'.

Maailmalla merikirjallisuutta on kirjoitettu tiiviimpään tahtiin. Omasta mielestäni mielenkiintoisin ja mieleenpainuvin on Alfred Lansingin 'Endurance/Kestävyys'. Se on tullut luettua muutamaankin kertaan.

Pinnanalaista historiaa löytyy Suomen urheilusukeltajain liiton julkaisuista 'Rauhan meri' ja 'Satamia jossa aallot eivät pauhaa'. Aina puhutaan jostain Karibian aarrelaivoista muistamatta että omille lähivesillemme on uponnut/upotettu ihan uskomaton määrä laivoja. Kuuluisimpia lienee Estonia ja Park Victory.
Kuulin joskus juttua: jos kartalla Utön majakan kohdalle laitetaan harpilla viiden mailin säde, löytyy sen sisäpuolelta satoja hylkyjä. En muista kuinka monta sataa mutta ihan helkkaristi kuitenkin on nyt vaikka viimeisen tuhannen vuoden aikana uponnut. Aina viikinkien österledistä eli idäntiestä alkaen. Sotien aikaan tietty enemmän.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja H8red » To Joulu 26, 2013 1:31 pm

tuolt löytyy listaa Suomen löydetyistä ja kirjatuista hylyistä: http://www.hylyt.net/index.jsp

Gustav Adolfista on tehty hylkypuisto:
http://www.nba.fi/fi/kulttuuriymparisto ... nen_puisto

sorry off topic ;)
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Sailor » To Joulu 26, 2013 9:51 pm

No ei kirja ensinkään mutta siinä olis muutama liitupiippu Vrou Marian hylyltä. Noita esiintyy aika yleisesti tuon aikakauden hylyissä ja nuohan ei mene merivedessä miksikään. Sorry offtopic.

Kuva
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja noviisi » To Joulu 26, 2013 9:57 pm

Sailor kirjoitti:No ei kirja ensinkään mutta siinä olis muutama liitupiippu Vrou Marian hylyltä. Noita esiintyy aika yleisesti tuon aikakauden hylyissä ja nuohan ei mene merivedessä miksikään. Sorry offtopic.

Näyttää vähän siltä, että noi piiput on ton kalan omaisuutta. :)
Käyttäjän avatar
noviisi
 
Viestit: 2993
Liittynyt: Ti Maalis 02, 2010 2:41 pm

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Sailor » To Joulu 26, 2013 11:16 pm

noviisi kirjoitti:Näyttää vähän siltä, että noi piiput on ton kalan omaisuutta. :)


Täytyy pistää pojjaat kysymään kalalta seuraavan kerran kun törmäävät, josko noista yksi irtois.

Vaan ei merikirja ensinkään mut just lopettelin Saramagon 'Ricardo Reisin viimeinen vuosi''. Olipa opus. Saramagolaiseen tyyliin kolahti ainakin mulla. Yksi noista kirjailijoista, joku Murakami ja McCarthy tulee myös mieleen, joiden kirjoista ei oikein osaa sanoa että mistäköhän tuossa nyt oli kyse, mutta jättävät kyllä pitkäksi aikaa mietittävää. Tyhjä pää, niinsanoakseni. Parempi sekin kuin ei mitään, perhaps.

Nyt menossa Tyrconnel ja miilussa Commonwealth.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Captain1955 » Ke Huhti 09, 2014 3:44 pm

Eilen illalla lopettelin juuri James Joycen Odysseuksen. Hyvä kirja, siihen liittyy tarina.

Eräänä tyynenä maaliskuisena päivänä vuonna 1986 saavuimme eteläamerikkalaisen Santosin satamaan. Oli jo ilta, kun sitten kaikkien välttämättömien rituaalien jälkeen kampasin tukkani ja partani ja lähdin yksikseni istumaan iltaa erääsen vanhaan ja tuttuun rantakuppilaan. Rion kuuluisat karnevaalit oltiin juhlittu edellisessä satamassa, Rio de Janeirossa, joten ei tehnyt hirveästi mieli lähtä yökerhoihin ja bordelleihin pyörimään kovimpien bailaajien kanssa.
No menin sitten terassille istumaan, sytytin piipun ja tilasin oluen. Olen aina tykännyt lukea oluen seurana kirjaa tropiikin illassa istuskellen ja kirosin nyt kun olin unohtanut kirjan hyttiini. No mutta perkele, viereisessä tyhjässä pöydässä oli kirja kuin tilauksesta. Se sattuikin sitten olemaan englanninkielinen James Joycen Odysseus. Ensin ajattelin että ei varmasti ole minun maun mukainen kirja, mutta eipä mitään, siinä vierähti reilu tunti kirjan parissa ja kun ei sitä kirjaa kukaan kaipaillut niin otin sen mukaani. Se on minulla vieläkin tallessa ja aina tasaisin väliajoin se tulee luettua.

Oli onnellinen sattuma, että satuin sinä iltana löytämään sen, tuskin muuten olisin koskaan lukenut sitä.
Käyttäjän avatar
Captain1955
 
Viestit: 389
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 2:03 pm

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja susiluoto » To Huhti 10, 2014 7:50 am

Ei varsinainen meriaiheinen mutta mielenkiintoinen, Johanna Parikka Altenstedt kirjoittama Stella Polaris, mukaansavievä ja aiheutti ainakin minulle tuon haluan tietää enemmän, tunteen.
susiluoto
 
Viestit: 617
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Sailor » Su Heinä 06, 2014 11:36 am

Sainpas juuri lukaistua loppuun Gene Wolfen 'There are doors' ja nyt on pää tyhjä niinkuin se kuuluisa hauta pääsiäisaamuna.

Vallan mainio kirja mutta lukiessa pitää käyttää mietintämyssyä; senverran tarkkaa seurattavaa. Ihmeen outo äijä tuo kirjailija että ikäänkuin koittaa höynäyttää lukijoitaan ja laittaa välillä tarinankertojan muistamaan väärin, laskemaan luikuria tai jonninjoutavia. Sitten ei tiedä liittyykö juttu itse tarinaan ollenkaan. Hyvä opus kuitenkin vähän niinkuin muutkin Wolfelta lukemani.

Suosittelenko? Jos tällaisesta tykkää niin mikä jottei. Pitääpi tilata muutama opus Wolfelta lisää eBaysta kun suomennoksia ei ole tehty. Akateemisen hyllystäkään ei löydy pahemmin englannin- kuin ruotsinkielisiäkään versioita. Ajattelin ryhtyä 'long sun' saagaan tai soldier-trilogiaan.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Simeoni » Su Heinä 06, 2014 12:21 pm

Sailor kirjoitti:Sainpas juuri lukaistua loppuun Gene Wolfen 'There are doors' ja nyt on pää tyhjä niinkuin se kuuluisa hauta pääsiäisaamuna.

Vallan mainio kirja mutta lukiessa pitää käyttää mietintämyssyä; senverran tarkkaa seurattavaa. Ihmeen outo äijä tuo kirjailija että ikäänkuin koittaa höynäyttää lukijoitaan ja laittaa välillä tarinankertojan muistamaan väärin, laskemaan luikuria tai jonninjoutavia. Sitten ei tiedä liittyykö juttu itse tarinaan ollenkaan. Hyvä opus kuitenkin vähän niinkuin muutkin Wolfelta lukemani.

Suosittelenko? Jos tällaisesta tykkää niin mikä jottei. Pitääpi tilata muutama opus Wolfelta lisää eBaysta kun suomennoksia ei ole tehty. Akateemisen hyllystäkään ei löydy pahemmin englannin- kuin ruotsinkielisiäkään versioita. Ajattelin ryhtyä 'long sun' saagaan tai soldier-trilogiaan.

Wolfe on kyllä jännä tyyppi, mitä olen itse hänen kirjojaan lukenut (Book of the New Sun -sarja ja joku toinen vastaava tiiliskivi jonka nimeä en nyt saa päähäni). Osaa kirjoittaa järjettömän hyvin soljuvaa ja kaunista kieltä, saisi varmaan elämää veroilmoituksen täyttöohjeisiinkin. Ei kuitenkaan mitään helpointa mahdollista luettavaa, ja lukijan täytyy kyllä seurata tarinaa ihan ajatuksen kanssa että ei tipu kärryiltä. Lisäksi nuo Sailorin mainitsemat monet hienovaraiset outoudet ja tarkoitukselliset harhautukset, niin kokemus on melko hämmentävä. Jostain jäänyt päähän New Sun -sarjaan liittyvä kommentti "Time is a slippery thing in these books", joka on aika kuvaava. Täytyykin katsella jos tuo There Are Doors löytyisi jostain luettavaksi.
"Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman – or a bad woman; depends on how much happiness you can handle."
Käyttäjän avatar
Simeoni
 
Viestit: 679
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2012 7:21 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Sailor » Su Heinä 06, 2014 1:56 pm

No nythän multa lähti vähän lapasesta eli menin sitten tilaamaan Wolfelta sekä tuon antiikkiin sijoittuvan sotilastrilogian (Latro in the mist/Soldier of Sidon) ja ties mihin sijoittuvan Long Sun -saagan.
Eipä lopu lukemiset kesken pian alkavalla viiden viikon kesälomalla.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Suosittele kirjaa

ViestiKirjoittaja Iivana » Ti Heinä 08, 2014 4:29 pm

Pitihän itsekin tilata Wolfen teoksia. Tyylilaji on hiukan vieras, mutta vaikuttaa kiehtovalta yhtä kaikki.
Käyttäjän avatar
Iivana
 
Viestit: 203
Liittynyt: Ma Huhti 04, 2011 8:45 pm

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Vapaata puhetta

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa