Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

Piipun ystävien oma foorumi.

Valvoja: Lasse

Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Pe Maalis 14, 2014 11:25 pm

Uhkaavasti näyttää siltä että tänä tai ensi vuonna ohitan Warriorin viestimäärässä niin tuli mieleen laittaa tällainen lanka tulille. Rasseja menee jokaisella kunnon piippupietarilla kourallinen päivässä mutta ei niistä juuri puhuta ja ne harvatkin arviot ovat Warriorin ketjuissa jemmassa. Tähän voisi koota näkemyksiä. Aloitan muutamalla suosikilla ja inhokilla.

Dan Pipe Suippeneva, valkoinen puuvillarassi, 175 mm. Nimellismäärä 100 kpl (97 laskettu). Jäykkä, pitkä ja aika paksu, ei mene ihan kaikista piipuista läpi. Vakiotilaukseeni kuuluu aina kymmenen pussia Danin rasseja. Nöyhtää irtoaa jonkin verran mutta en koskaan joudu niistämään näitä.

White Elephant Suippeneva ruskea-valkoinen harjasrassi, 178 mm. Nimellismäärä 80 kpl (81 laskettu). Edellistäkin paksumpi. Vakiotilauksessa aina viisi pussia näitä. Aika hyviä myös restaurointihommissa.

Long's Extra Absorbent eli B. J. Longin regular. Tasapaksu valkoinen puuvillarassi, 156 mm. Nimellismäärä 56 kpl (56 laskettu). Jenkeille se ainoa oikea made in USA rassi. Naurettavan lyhyt, ohut ja löperö rassi joka pyörii ympäri kuin tynnyrintekijä abbedissan vitussa. Erikoisuutena rassit on toisesta päästä katkaistu koukuksi, jolla voi kätevästi tuhota savukanavan sisäpinnat. Ovat melkein ilmaisia eivätkä nöyhtää lainkaan, kannattaa ottaa jenkkitilausten kylkeen.

Ratos Suippeneva valkoinen puuvillarassi, 155 mm. Laskettu lukumäärä tasan 50 kpl/pussi. Ehdoton perusrassi, hyvä saatavuus. Pitäisi aina muistaa ottaa pussillinen Ratoksia kun laittaa pitkävetoa. Aavistuksen lyhyt ja löysä, ei kuitenkaan jää harmittamaan. Ei nöyhtää.

Angelo Suippeneva valkoinen puuvillarassi, n. 165 mm. Nimellismäärä 100 kpl. Ei ole näitä ollut varmaan pariin vuoteen aktiivikäytössä, jäänyt mieleen hyvin samanlaisena kuin Ratos.

Savinelli vihreä Ks. seuraava ja erillinen arvostelu alempana.

Savinelli punainen Valkoisia puuvillarasseja, 150 mm. Nimellismäärä 50 kpl. En nyt muista kumpi näistä on tasapaksu ja kumpi suippeneva. Kummatkin täysin käyttökelvottomia. Jos näitä alkaa niistää, saa hommaa jatkaa minuuttitolkulla kunnes kädessä on pelkkä messinkinen ruoto. Jos jättää niistämättä, piippu on tukossa. Lisäksi rassit ovat löysempiä kuin eunukin muna. Valitettavasti en keksi mitään hyvää sanottavaa. Vähän kuin Savinellin piiputkin, parhaimmillaan hyllyssä katseltavana.

Blitz Suippeneva punavalkoinen harjasrassi, 160 mm. Nimellismäärä 80 kpl (82 laskettu). Erittäin käyttökelpoinen tehopuhdistin, parempi väri kuin White Elephantissa.

Peterson Suippeneva vihervalkoinen harjasrassi, suomalaismiehen keskimitoissa tämäkin, n. 160 mm. Nimellismäärä 50 kpl. Raikkaan värinen aromipilari ja erinomaisen hyvä paksu rassi.

2014-03-20 lisätty Ratoksen tarkat tunnusluvut.
2014-03-29 Blitzit laskettu ja kraniologiset tuntomerkit kirjattu
2014-09-03 Savinellin pituus tai lähinnä sen puute tarkennettu
2017-04-30 selvennys vihreään Savinelliin
Viimeksi muokannut Männis-Kosonen päivämäärä Su Huhti 30, 2017 11:08 am, muokattu yhteensä 5 kertaa
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Reverend Godless » Pe Maalis 14, 2014 11:42 pm

Parin-kolmen pussin suoman kokemuksen perusteella Angelot ovat ihan pyllystä. Leviää stemin sisään kuin Jokisen eväät ja nöyhtää som fan. Aromipaletin keskiosan muodostava valkea nukka ei myöskään houkuta uusimaan tuttavuutta.

Ratos käy hätäpäissään. Ei muuta moitittavaa, mutta hieman rimpula ja imukyky on SA-INT-pyyhkeen luokkaa, eli ei kovin kummoinen. Kestää sentään toimenpiteen eikä nukkaa sanottavasti.

Blitz on ykkösvalinta. Riittävä karkeus, tehokkuus ja imukyky hyvässä kompromississa. Kestävä ja kaunis. Melkoisen paksu, joten jos stemissä on impyen elkeitä, menee vähän ähräämisen puolelle. Vasemmanpuoleisen aromipilarin yläkolmanneksen muodostava punainen harjas vie ajatukset itämaisiin öihin, joissa imaamin huuto herättää seikkailun alitajuntaan.
Olisin kirjoittanut enemmänkin, mutta mustepulloni katosi yhtäkkiä jonnekin.
Käyttäjän avatar
Reverend Godless
 
Viestit: 704
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2009 5:02 pm

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Sailor » Pe Maalis 14, 2014 11:47 pm

Kas.
Kun on pitänyt silmiään kiinni, on maailma jäänyt kovin vajaaksi. Näiltäkin osin.
Mä olen tähän asti huristellut menemään rasseilla ja pussissa lukee 'Turun tupakkakauppa . 1926.'

Jälkimmäinen ei yllättäen ole mitta vaan itse asiaa mitattaessa pituudeksi paljastui keskiverto 170 mm. Suippeneva. Rassista siis puhutaan. Mulle on kelvannut mutta alivaltiosihteeriä lainatakseni: syy hylätä, lyhyys.
Ei siis kirkkovartijoille.
Täyttää kuitenkin tehtävänsä.
Käyttäjän avatar
Sailor
 
Viestit: 730
Liittynyt: To Loka 14, 2010 5:13 pm
Paikkakunta: Ååbu

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Zigzag » La Maalis 15, 2014 10:21 am

Vauen. Tällä hetkellä suosikkirassini. Sinivalkoinen suippeneva puuvillarassi. Ei nöyhtää juuri yhtään. Aavistuksen kapeampi ja jonkun verran kovempi (karkeampi) kuin Bliz. Pituus 175mm, siis sopivasti pitempi kuin Bliz, joka on joillekin piipuille hieman lyhyt. Pakkauskoko 80 kpl. Näitä on näkynyt myös joidenkin saksalaisten kauppojen omilla merkeillä, ja John Aylesburyn mustavalkoiset rassit lienevät Vauen tekosia.
Löytyy myös pitkää mallia esim Churchwarden piipuille, pituus 310 mm. Pakkauskoko 50kpl.
Käyttäjän avatar
Zigzag
 
Viestit: 92
Liittynyt: To Tammi 07, 2010 3:25 pm

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Captain1955 » Pe Maalis 21, 2014 8:48 pm

Arkikäytössä Blitz, Vauen sekä Ratos. Yleisimmin ehkä Blitz. Churchwardeneita varten tilaan yleensä Mysmokingshopista 30 senttisiä rasseja 20 kpl reilun punnan hintaan.

Tosiaan, yleensä jos tulee tilattua piipputupakkaa ja sikareita ulkomailta niin aina nappaan tilaukseen mukaan useamman pussin rasseja.
Käyttäjän avatar
Captain1955
 
Viestit: 389
Liittynyt: Su Joulu 19, 2010 2:03 pm

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Botn » Ti Maalis 25, 2014 7:57 pm

Blittz on vakirassina. Ostan niitä yleensä Eestistä isomman erän, hinta taisi olla 2 euron luokkaa ja 20 pussia yleensä nappaan. Putsaillessa käytän ratossia alkoholiin dipattuna ja Blitzillä viimeistelen. Perhanan mainioita rasseja nuo Blitzit, eipä ole ollut tarvetta muille.
Käyttäjän avatar
Botn
 
Viestit: 606
Liittynyt: Pe Tammi 14, 2011 8:35 am
Paikkakunta: Tampere

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja jalkamyyrä » Ke Kesä 04, 2014 5:28 pm

Long's Extra Absorbent eli B. J. Longin regular. Männis kyllä kertoi tästä aika hyvin. Itsekkin huomasin että joko toinen pää tai molemmat ovat pikkuisen taittuneet koukkumaiseksi. Ja niitäpä on ilo käyttää.

Sitten Angelo hyviä tasapaksuja rasseja. Ovat parempia kuin ratokset. Ratoksia tulee yleensä käytettyä piippujen putsauksessa kun niitä siinä menee paljon.

Blitz näitä laitoin tilaukseen.
Muistapa ei ole tietoa.
Käyttäjän avatar
jalkamyyrä
 
Viestit: 321
Liittynyt: Ke Touko 08, 2013 2:48 pm

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ke Syys 03, 2014 12:43 pm

Savinelli vihreä suippeneva valkoinen puuvillarassi, tarkka mitta 150 mm, lukumäärä unohtui laskea. Ei nämä vihreät ihan kelvottomia olleetkaan, lötköjä toki, mutta eivät pöllyä juurikaan. Pituus ei riitä esim. maskuliinisen Bijou kanadalaisen rassaamiseen, ei jatkoon.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Sota-Matti » Ti Syys 16, 2014 5:04 pm

Tulipa tätä keskustelua lukiessa mieleen että pitäisköhän sitä tutkia piippujen puhdistuksesta jotaki. Kyllähän mie 1-2 rassia käytän piiputtelun jälistä savureiän kuivaamiseen ja piipuista joissa varsi ei ole ihan umpijumissa niin kuivailen paperilla varren ja kopan kiinnikekohdat, että oiskohan sitä sitten pitäny vielä jotain asiasta opiskella :oops:

Mutta niin rasseista vain sen verran osaan itse sanoa että itellä on tällaisia Niko merkkisiä rasseja. Pakkauskoko tuntematon (lienekkö 100kpl ollu tuossa), pituus 160mm luokkaa, nukkaa irtoaa ku oikein hankaa, niistäminen nyt on käsitteenä näköjään tuntematon tällä saralla.

En yhtään muista mistä nuo rassit on hommattu, joko Oulun Stockmanilta mistä eka piippuki tai sitten Haaparannan Nuuskatukusta kun piippukessua sieltä hain joskus. Ruotsiksi tuossa kaikki teksti on päällä että veikkaisin viimeistä, voi toki olla jostaki muualtakin.

MUOKSIN: Alkujaan en huomannut tuota nukkaamista kun yleensä vain käytin ja pyöräytin varren ja perän pohjalla rassia niin kosteanahan se sieltä ulos tuli ja en enempiä rassaillu. Mutta tänään maissariani rassatessa (pöljä ku hommasin käyrävartisen maissarin jonka mutkaan moska jääpi) tuli ihan rassaamalla rassattua eritoten varren isoa puolta ja vähän perääkin niin jopa oli nukkaa ko hilsettä olka päillä (tai eihän mulla mitään hilsettä.. köh.köh.. ku nuilla muilla :roll: )
"Ent the earthborn, old as mountains."
Käyttäjän avatar
Sota-Matti
 
Viestit: 333
Liittynyt: Su Syys 07, 2014 11:33 pm

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Pe Marras 07, 2014 8:23 pm

Mac Baren suippeneva puuvillarassi, 150 mm. Sain skaboista mainospussukallisen MB rasseja ja nyt oikeastaan kiinnostaisi tietää, minkä valmistajan hakoja nämä itse asiassa ovat. Tällä merkillä niitä ei ainakaan ole myynnissä. Kyseessä oikein tuuhea ja voimakkaasti suipennettu vitivalkoinen puhdistin. Leikkuujätteet lähtevät yhdellä kouran läpi vetäisyllä eikä enempää irtoakaan. Kuitu on mahdollisesti jotain sekoitetta koska imukyky ei ole kovin kummoinen. Hyvänä puolena harjakset ovat vähän tavallista jäykemmät joten näillä voi osittain korvata raidalliset harjasrassit tehopuhdistuksessa. Ranka on turhan taipuisa ainakin täältä suorien piippujen valtakunnasta nähden.

Sota-Matilla on oikea taktiikka, kun piiput puhdistaa heti polton jälkeen 2-3 rassilla niin ikinä ei tule tarvetta mihinkään vuotuisiin spriitalkoisiin, herravarjele kun pitäisi kaikki satakunta kierrossa olevaa snagaa joka kevät tehopuhdistaa niin lopettaisin ehkä koko harrastuksen tai siirtyisin kokonaan maissikolveihin.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Arabian Late » Su Marras 23, 2014 1:12 pm

Arabian kauppakeskuksen veikkauspiste/kiskaan on ilokseni tullut Brebbian rasseja (musta paketti) Ratoksen tilalle. 3 euroa paketti. Vähän pörröisempiä ja imukykyisiä, myös erittäin kartiomaisia, eli rassin päillä on kunnon kokoero. Nöyhtää en ole saanut näistä irtoamaan, joten julistan laatutuotteeksi.
Käyttäjän avatar
Arabian Late
 
Viestit: 75
Liittynyt: To Kesä 19, 2014 7:51 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » La Marras 29, 2014 6:13 pm

Haa, kiitti vinkistä, käyn tuolla melkein viikoittain kuponkia täyttämässä ja toisinaan ostan rasseja siinä sivussa. Viimeksi oli vielä Ratoksia kun otin. Nämä Brebbiathan kuulostavat hyvin samanlaisilta kuin MacBarenin mainosrassit joista tossa höyrysin aiemmin.

No niin.

Brebbia valkoinen 150 mm pumpulipuhdistin, laskettu määrä tasan 50 kpl. Tyylikäs kultamusta pakkaus, hand made in Italy (niin varmaan), Havanna-Aitta näkyy tuovan maahan. Olen satavarma että aiemmin mainitut MacBarenin mainosrassit olivat näitä samoja. Muuten hyviä mutta kaipaisin sentin tai puolitoista lisää pituutta.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Ke Loka 14, 2015 9:23 pm

Uusi tuttavuus, Big Ben, valkoisia suippenevia perusrasseja 50 kpl pussissa (50 laskettu). Nyt on pituutta riittävästi, täydet 180 mm, eikä sormien välistä nyhtäisten irtoa kuin vähän pölyä. Harmi vaan imukyvyltään suunnilleen sama kuin nippusiteellä rassaisi mutta sitä vielä taipuisampi. Kyllä näitä käyttää vaikka ei mikään ykkösostos.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Pekonini » Ke Marras 23, 2016 1:33 pm

Tähän saakka en ole rassien suhteen paljon laatuodotuksia asettanut eikä Ratoksen lisäksi muita ole tullut kokeilluksikaan. Ratoksia kun paikallisessa lähikaupassa oli 1,20 euron hintaan per pussi niin ostin niitä härskisti koko hyllyn tyhjäksi. Niitä nyt siis toistaiseksi riittää. Varsinkin ahtaampia suukappaleita rassatessa taipuisuus on vähän liian notkea ja imukyvynkin suhteen on toivomisen varaa sillä yhtään vettä viskoosimpi litku ei näillä lähde kunnolla. Toisaalta ne menevät myös nopeasti tukkoon ja nuukana kun niistän nämä niin vähän litteän imekkeiseksi menee. Peruspesuun kuitenkin oivia liuottimella terästettynä. Niin pitkiä piippuja en omista etteikö olisi pituus näissä riittänyt.
Käyttäjän avatar
Pekonini
 
Viestit: 271
Liittynyt: Su Elo 28, 2016 11:31 pm
Paikkakunta: Турку

Re: Rassit järjestykseen (arvosteluja ym.)

ViestiKirjoittaja Männis-Kosonen » Su Joulu 30, 2018 11:29 pm

Vähän nyt tuli mielipahaa noiden viimeksi tilaamieni Dan Pipen perusrassien kanssa. Yhden pussukan nappasin suoraan käyttöön ja aloin tässä ihmetellä kun jokainen sieltä käteen osuva rassi oli enemmän ja vähemmän kihara että en kai ole istunut piippukassin päällä tai jotain. Katselin sitten varastoa läpi niin kyllä oikeastaan jokainen noista 20 pussista sisältää korkkiruuvin ja alpakan risteytyksiä pikemminkin kuin piippurasseja. Ei ne nyt niin käyriä ole, etteikö niitä voisi käyttää, mutta taidan neutraalin palautteen silti laittaa Lauenburgiin kunhan jaksan ottaa kuvan ihanuudesta.

Tässä olikin välillä pitempi jakso ettei noita valkoisia rasseja ollut varastossa ollenkaan. Voipi olla alihankkijalla jotain laadunvalvontaongelmia. Toisaalta Danin rassit maksaa alle kaksi euroa pussi niin so not.
Käyttäjän avatar
Männis-Kosonen
 
Viestit: 950
Liittynyt: Su Tammi 20, 2008 1:17 am


Palaa alueelle Puhetta piipuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa