Kunno mättöä iliman rumeluureja

Nam nam. Keskustelua kulinaarisista kokemuksista ja sikarien kyytipojista.

Valvoja: Lasse

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » La Huhti 26, 2014 4:15 pm

Tuli grillattua burgereita.

Ostettiin naudan jauhelihaa, siitä tehtiin pihvit.
Pihvien sisään valkosipulia, ja hieman paprikaa.

Sivelin BBQ kastiketta pihvien molemmille puolille, sitä saa sivellä muutaman kerran niin avot.
Kun pihvi oli saanut kunnolla väriä pintaan niin laitoin siihen pekonia päälle ja taas siveltiin BBQ soossia. Lopuksi juusto päälle ja toinen puoli grilliin päin.

Kannattaa käyttää sellaista ritilä puristinta, miksikä niitä kutsutaankaan.

Sämpylät grillin kautta lautaselle, sämpylöiden sisään hampurilais kastiketta, paprikaa, sipulia sekä suolakurkkuja.

Oli hyvää, yksi hamppari painoi 350g
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja Simeoni » La Huhti 26, 2014 4:18 pm

AnttiH kirjoitti:Kannattaa käyttää sellaista ritilä puristinta, miksikä niitä kutsutaankaan.

Halsteri?

Omatekoisia burgereita nautiskeltiin täälläkin tänään ja hyvää oli.
"Happiness? A good cigar, a good meal, a good cigar and a good woman – or a bad woman; depends on how much happiness you can handle."
Käyttäjän avatar
Simeoni
 
Viestit: 679
Liittynyt: Ti Huhti 10, 2012 7:21 am
Paikkakunta: Hämeenlinna

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » La Huhti 26, 2014 5:05 pm

Simeoni kirjoitti:
AnttiH kirjoitti:Kannattaa käyttää sellaista ritilä puristinta, miksikä niitä kutsutaankaan.

Halsteri?

Omatekoisia burgereita nautiskeltiin täälläkin tänään ja hyvää oli.



Juurikin se.
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » Su Huhti 27, 2014 5:59 pm

Tänään tuli tehtyä alkupalaksi eilisen kaltaiset hampparit, tosin pekoni jäi nyt pois kun oli tarkoitus että ne on alkupalat vaan :lol:


Pääruuaksi on 680g Searibi eli porsaan ribsi, laitoin eilen marinoitumaan marinadin kanssa jossa valkosipulia, tummaa Lambs rommia, hieman hunajaa, pippuria, cajun maustetta ja loraus bbq kastiketta. Annoin marinoitua 26h. Käytin siis valmis marinadia pohjana jota maustin itse lisäksi.

Ennen grilliin laittoa sivelin vielä hieman rommia, hunajaa sekä BBQ soossia.

BBQ soossia on sivelty pullasudilla noin tunnin välein, grillaus aika noin 5-6h.

Tätä kirjoittaessa se on vielä kesken, jos sitä joskus kasin ysin aikaa saisi syötyä :)

Grillauksen aikana on tullut juotua 2 Smirnoff ice juomaa sekä poltettua Olivan robusto, mikä maistuu valkosipulille :lol:

Otin kello 20.30 ribsin pois grillistä, annoin olla hetken pöydällä.

Ihan helvetin hyvää, lihat irtosi luista melkein imemällä. :urpo:
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja marre » La Touko 10, 2014 3:58 pm

Jos onnistut jostain saamaan tuoreita latva-artisokkia, niin grilliin. Mäiski hetki kärkiä vastakkain niin että suomut aukeavat, loristele päälle oliiviöljyä ja ripostele suolaa. Brutaalisti grilliin hiilien sekaan 15-20 min., ja hieman jäähdyttelyä ja rapsuttele enimmät tuhkat veks.

Nassuun lehti kerrallaan, jonka juuressa pehmeä osa on syötävää. Latvaa kohti edetessä syötävän määrä lisääntyy kunnes viimeiset varvit+ydin kokonaan pelkkää herkkua.

https://www.dropbox.com/s/xie8yzipi8f1oli/Photo%2027.4.2014%2014.09.57.jpg
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja marre » Pe Touko 16, 2014 5:22 pm

Jos foorumilaisia kiinnostaa kotikutoinen southeastern barbecue-mättö Turussa huomisella ravintolapäivällä, niin osui silmään:

http://www.audiclub.fi/audifinns/showpost.php?p=1091131&postcount=1053

Onko joku tällä foorumilla olevista virittelemässä vastaavaa Helsingissä?
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ma Kesä 02, 2014 3:49 pm

Lidlin Spare ribsit on aika jees. Paketista mikroon ja siitä naamaan.

En ole muuten koskaan oikein tajunnut tota "spare ribs" -nimitystä. Sehän on käännettynä käytännössä ylimääräiset kylkiluut tai varakylkiluut. Siis kenen mielestä ylimääräiset? Sillä possulla vois olla eri mielipide. Toisaalta en usko syöneeni Cheriä... :shock:
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ma Kesä 02, 2014 6:27 pm

Juusto- ja lihafondue kehitteillä... :)
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja H8red » Su Kesä 08, 2014 10:31 am

Tacojäätelö

Täytä tacokuoret pehmenneellä jäätelöllä. Valuta päälle haluamasi kastike tai sulatettua suklaata. Riippuen käyttämästäsi jäätelöstä,myös chillikastiketta voi kokeilla. Itse testasin paholaishilloa vanilija jäätelön kanssa( oli hyvää :) ) Ripottele päälle suolapähkinä-tai mantelirouhetta. Pistät täytetyt kuoret pakastimeen jäätymään hetkeksi ja myöhemmin nauti. Itse testasin Newcastle Brown alen kanssa ja oli mukava maku yhdistelmä.
I fly upon the blackest of wings
I soar through the dark night sky
I answer no call but my own
I alone forge mt reality
For I am the raven
The child of Odin
Käyttäjän avatar
H8red
 
Viestit: 335
Liittynyt: Ma Marras 15, 2010 3:29 pm
Paikkakunta: Nurmijärvi/Finland

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ke Kesä 18, 2014 8:07 pm

Maustesilli, uudet perunat ja voi. Siitä ei kesäruoka parane. :)
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja susiluoto » To Kesä 19, 2014 10:28 am

drinkalot kirjoitti:Maustesilli, uudet perunat ja voi. Siitä ei kesäruoka parane. :)



No tuostahan on helppo olla samaa mieltä, viileät napanterit vielä kyytipojaksi. :piippu:
susiluoto
 
Viestit: 617
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja AnttiH » La Kesä 21, 2014 12:23 pm

tämä taitaa mennä jo rumeluureiksi :D

Ostin eilen Kesk Turgilta lampaan kylkeä kun sain hyvään hintaan, samalla tuli ostettua kunnon valkosipulia ja kaikenlaista muuta vihannesta.

Tässä ohje jonka mukaan itse tein.

-1Dl Rommia, itse laitoin Captain morgania sekä Lambsin tummaa navya, yhteensä n.1,5dl
-½ dl öljyä
-2 rkl hunajaa
-2 rkl jauhettua korianteria
- Hieman cajun/pippurimauste sekoitusta
-1 rkl Viinietikkaa
-puristettua valkosipulia

itse lisäsin vielä hieman chilikastiketta ja en ollut mittasuhdein kanssa kauheen tarkka.

Marinadi on makea mutta myös hieman tulinen, tulisuus kyllä häviää grillissä ja chilin maku tulee esiin.

Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 6h, mielummin tuplaten.

Ota lammas pari tuntia ennen grillausta pois grillistä.

Grillaa epäsuoralla miedolla lämmöllä n.3h välillä kääntäen ja levittämällä marinadia päälle.

Siirrä liha folioon 3h jälkeen ja anna kypsyä n.3h lisää. Suosittelen laittamaan marinadia hieman folioon mukaan.

Kreikkalainen salaatti sopii tämän kanssa todella hyvin ja mikäli osaat leipoa niin leivo gruusialaista leipää ja osta kunnon juustoa.
Kiinnostaako firma viroon? Ota yhteyttä.

Tilaatko paljon sikareita ulkomailta, tökkiikö Suomen verotus mielestäsi?
Virolainen osoite 185€/vuosi. Säästät rahaa kun kierrätät paketit Viron kautta.
AnttiH
 
Viestit: 703
Liittynyt: Su Loka 21, 2012 1:26 pm

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja kanttori » Su Elo 17, 2014 2:55 pm

Ruisleivä mm päälle sinappia ja silliä PALJON.
kanttori
 
Viestit: 4
Liittynyt: Su Tammi 19, 2014 10:37 am

Re: Kunno mättöä iliman rumeluureja

ViestiKirjoittaja TheLoneSmoker » Su Elo 17, 2014 8:34 pm

Olen hurahtanut Texas Peten Buffalo wing sauceen :urpo:
Elikkäs pari pakettia hornetteja tai muuta chicken wingsejä grilliin, grillaa sopivan rapeiksi ja eikun Buffalo sauce päälle ja avot!
Käyttäjän avatar
TheLoneSmoker
 
Viestit: 84
Liittynyt: Pe Heinä 25, 2014 1:29 am
Paikkakunta: Turku

Poroa sidukassa

ViestiKirjoittaja marre » Ma Joulu 22, 2014 11:33 am

Perinteisen jouluaterian vaihtoehdoksi tai lisukkeeksi.

800 g - 1 kg Poron paistia
250 g savustettua sian kylkeä siivutettuna (myös pekoni kelpaa)
8-10 pikkusipulia halkaistuna
2-3 laakerinlehteä
2-3 tl rosepippuria
kuivaa omenasiideriä
1 dl tiukkaa lihalientä tai 1/2 dl riistafondia
1 prk mustapekka -juustoa
Suolaa
Mustapippuria

Poro isohkoina paloina padan pohjalle ja sidukkaa perään niin että lihat peittyvät, anna olla tunti-pari (siiderin hapot pehmentävät sitkeitä sidekuituja ja vähäisiä kalvoja).

Lihapalojen pinnat kuumalla pannulla kiinni, ja mausta mustapippurimurskalla. Lihat takaisin haudutuspataan jossa edelleen marinointisiideri.

Lisää pataan siankylki/pekoni, lihaliemi/fondi, laakerinlehdet, rosepippuri, ja kuoritut puolitetut pikkusipulit. Uuni noin 175 astetta ja haudutusta 3-4 tuntia, tarkkaile liemen määrää, voit joutua lisäämään. Lisää mustapekkajuusto ja tarkista suola.

Lisukkeena mitä tykkää, rosamunda-perunalohkoja kuorineen (oma suosikki), pastaa, perunapyreetä..
Liitteet
Poroa sidukassa.jpg
Matalan tavoitteen kautta kohti pienempää pettymystä.
Käyttäjän avatar
marre
 
Viestit: 383
Liittynyt: Pe Elo 30, 2013 2:20 pm
Paikkakunta: Lahti hämeessä

Edellinen

Palaa alueelle Ruoka ja juoma

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa