Konkarien turinointia

Piipun ystävien oma foorumi.

Valvoja: Lasse

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja woolybully » Ti Helmi 16, 2016 6:45 pm

Kuulun myös tuhkanpoistajien koulukuntaan. Rivien välistä on tullut kuva, että ne oikeat konkarit polttavat yhdellä tai kahdella tikulla koko pesällisen hienoksi tuhkaksi ilman merkittäviä maku tai palohaittoja.
Kyllähän palo saa kaipaamaansa happea paksunkin tuhkakerroksen läpi, mutta jotenkin vain homma tuntuu pelittävän
omalla(kin) kohdalla paremmin pienen välikaristelun ja piikillä pyöräytyksen jälkeen.

Vaikka olisi kuinka hyvin palava tupakka tai kuinka onnistunut pesällinen tahansa niin harvemmin poltan yhteen menoon koko pesällistä. Maistuu paremmin, jos antaa makuhermoille ja suulle lepoa välissä.
Käyttäjän avatar
woolybully
 
Viestit: 275
Liittynyt: Su Loka 05, 2014 9:48 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja susiluoto » Ti Helmi 16, 2016 7:37 pm

Aivan, ja piipunpoltosta ei tule tehdä itselleen stressaavaa tapahtumaa vaan nautinnollisen hetken, koko keho lepää ja sinulle tulee hyvä olo ja rauhallinen tunne, jos tuo mööpeli sammuu sytytät vain uudelleen, vaihtoehtoisesti annat itsellesi lepotauon kuten piipullesi, torkahdat vaikka tuoliisi ja jatkat kun siltä tuntuu, ainahan voi tehdä itselleen pieniä erikoisuuksia, syöt tai juot jotain herkullista jne.
susiluoto
 
Viestit: 617
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2014 8:17 pm

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja Sota-Matti » Ti Helmi 16, 2016 7:51 pm

Kyllä tuo itellä on niin yksilöllisiä joka polttokerta edelleen että ei voi sanoa mitä kikkaa käyttäis vakituisesti. Välistä tuntuu että pitää olla jatkuvasti tulta perään antamassa vaikka tuntuis että justhan sen jo tein. Ja välistä imeskellessä ihmettelee ko sammuu piippu ja hivenen tampata meinaa, että ohho, pohjahan sieltä vilkkuu eikä tarvinnu mitään kikkailla. Eli kaikki vaikuttaa niin kaikkeen että on hyvinkin erilaisia polttoja.

Että tamppaan jos tampatuttaa, kippaan enempiä tuhkia pois jos ne häiritsee, tuota tikulla sekotusta en kyllä ole koskaan tehny muuten kuin ihan pesän kosteille pohjallisille tai liian innokkaan tamppauksen tukittua ilmavirran.
"Ent the earthborn, old as mountains."
Käyttäjän avatar
Sota-Matti
 
Viestit: 332
Liittynyt: Su Syys 07, 2014 11:33 pm

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja Lepakko » Ke Helmi 17, 2016 3:11 pm

Itse en karistele koskaan tuhkia pois. Sen verran kai pakkaamistakin tullut harjoiteltua, ettei ole tarvetta pöyhiä latinkia löysemmäksi. Ahkera tamppailija kyllä olen. Sillai kevyesti ja tasaisesti vain. Joitakin pesällisiä joutuu sytyttelemään pitkin matkaa useammankin kerran, joskus palaa laakista loppuun saakka.

Sen verran kosteana tunnun omat tupakkani polttavan, että yleensä kunnolliseen syttymiseen tarvitaan kaksi tikkua. Käytän siis tulitikkuja aina. Tohostendarilla saattaisi syttyminen ja uudelleen sytyttäminen olla tehokkaampaa, mutta se ei vain ole mun juttuni.
Käyttäjän avatar
Lepakko
 
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2008 1:22 pm
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja maailmanmatti » Ke Helmi 17, 2016 8:12 pm

En ole mikään konkari, ja komppaan edellisiä kommentoijia aiheesta. Joskus menee, toisinaan taas ei ja fiiliksen mukaan kun värkkäilee niin pääsee parhaimpaan lopputulokseen. Ulkona värkkäillessä poltellessa menee monasti suorilta pohjiin asti hövelimmät sekoitukset, reipas ilmanvaihtuvuushan siinä on vahvana edesauttajana. Sen verran, että itse olen huomannut alkusytyttelyn olevan tupakasta ja tilanteesta riippumatta tärkeässä osassa onnistuneen kokonaispolton kannalta.
Käyttäjän avatar
maailmanmatti
 
Viestit: 268
Liittynyt: Ti Loka 07, 2014 10:23 pm
Paikkakunta: Suur-Oulu

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja woolybully » Su Helmi 21, 2016 5:37 pm

Yleensä tuhkan välipoiston jälkeen korjaan piikillä vain reunat tasaiseksi uusintasytytystä varten. Onneksi ei ole enää aikoihin tarvinnut pesällistä pöyhiä vaan kerrasta kuntoon menetelmällä mennään.
Käyttäjän avatar
woolybully
 
Viestit: 275
Liittynyt: Su Loka 05, 2014 9:48 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja Sota-Matti » Pe Maalis 18, 2016 10:10 am

Ensin piti tauottaa piipustelu suun arkojen näppylöiden takia, sitten tuli flunssa joka vei hajun ja maun ja nyt arvelluttaa koko piiputtelun jatkumo kiitos tulevan tupakkalain. Armoton pohdiskelu että mitenkä ja paljonko tässä vielä viitsii poltella sikäli jää ostelut lähiärrän valikoimien varaan. Tietenki välistä pakko päästä kunnon tupakkikaupoillekin, mutta ovat niin kaukana täältä Pohjois-Pohjanmaalta että vähissä on nekin reissut.

Nyt vielä yhen-kaks isompaa kessutilausta pitää ulkomaasta tehä semmosia mitä ei tähänkään asti ole kotomaasta saanu, mutta on se niin vähiä mitä sitä silti saapi hommattua jos iäksi menee ulkomaan kessut saavuttamattomiksi. Hivenen tämä pistää mieltä matalaksi. Typerä laki....
"Ent the earthborn, old as mountains."
Käyttäjän avatar
Sota-Matti
 
Viestit: 332
Liittynyt: Su Syys 07, 2014 11:33 pm

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja Lepakko » Pe Maalis 18, 2016 11:36 am

Enpä usko, että menee mahdottomaksi tuo tupakin tilaaminen postitse, ulkomailta ainakaan. Suomessahan kaikki toteutetaan täsmälleen vaikka siitä olisi kuinka haittaa businekselle eikä vähäisintäkään järkeä.

Mm. CW on lähettänyt paketit yksityishenkilön nimellä, siis lähettäjän nimenä. Kukapa sitä kieltää lähettämästä sähköpostia "yksityishenkilölle", joka sitten lähettää paketin sinulle. Veroriskin toki kantaa tilaaja.
Käyttäjän avatar
Lepakko
 
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Huhti 08, 2008 1:22 pm
Paikkakunta: Varsinais-Suomi

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja maailmanmatti » Pe Maalis 18, 2016 11:43 am

Ja matkustajatuontina saa vielä sen pari sataa grammaa tuoda omaan käyttöön. Itse ajattelin vähän katsastella mihin päin tämä homma on menossa ja ehket sitten vähentää piiputtelua entiselleen 1-3 kertaan viikko (nyt mennyt viime aikoina 7-10 piipullista/viikko). Pari isompaa tilausta varastoon työn alla, joista toinen jo matkalla...
Käyttäjän avatar
maailmanmatti
 
Viestit: 268
Liittynyt: Ti Loka 07, 2014 10:23 pm
Paikkakunta: Suur-Oulu

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja Sota-Matti » Su Tammi 01, 2017 2:27 am

Ja niin se meni vuosi 2016 että heilahti ja näinpä taas tuli pidettyä kirjaa poltteluista.

Eli kaikkiaan tuli poltettua 331 piipullista kessua, aikalailla 50 enempi ku edellisvuotena, eli jonku into ei ole laantunut vaikka ne sitä ovat koittaneet kyllä kovasti lainnuttaa typerillä tupakkalaeillaan...
Tuohon 331 piipulliseen mahtuu 29 eri kessua, joitain tuli jopa keskenään sekoiteltua kun eivät nyt mitään maireita ittekseen olleet (eikä nuista sekotelmista mitään maanmainioita yhistelmiä tullu :D ). 4 uuttaa kokeilua ei kyllä enempiä tule hommata, 3 uutta taas semmosta joita vois joskus jopa poltellakin ja ainaki 1 semmonen jota pitäs kyllä saaha jostaki varastoonki asti lisää.
Ja kappaskumma, tänäkin vuonna eniten poltetun kessun sijaa pitää punainen Amphora jota edelleenkin pääsääntöisesti polttelen töiajoja ajellessa, tosin näin loppuvuotta kohden se on ollut yks vähitenpoltettuja, mutta ilmeisesti alkuvuosi on ollut hyvinkin Amphora voittoista. Hyvänä kakkosena tuli perässä Petersonin Holiday Season 2012, jota tosin poltin siksi niin paljon kun siitä piti päästä eroon kun ei ollut edes kovin kaksista ja sitä oli kokonainen 100g purkki tuhottavana (ja se kesti ja kesti).

Että semmoinen oli kessuttelu vuosi 2016. Saapi nyt nähä mitä tämä tuleva tuo tullessaan.

Hyvät uudetvuodet siis kaikille kanssa foorumisteille :piippu:
"Ent the earthborn, old as mountains."
Käyttäjän avatar
Sota-Matti
 
Viestit: 332
Liittynyt: Su Syys 07, 2014 11:33 pm

Re: Konkarien turinointia

ViestiKirjoittaja Miikka » Ma Tammi 02, 2017 3:39 pm

Piiputteluvuosi 2016 on pitänyt sisällään enimmäkseen virginian, ja virginia/cavendish sekoitusten polttamista, jota olen omin päin sekoitellut Holger Dansken Virginialla, ja jollakin sopivalla cavendish- sekoituksella, jota on sattunut olemaan.

Piipunpoltto on vähentynyt n. yhteen kertaan päivässä, aikaisemmasta n. kolmestakin päivittäisestä käyttökerrasta.
Osaltaan tähän on ajanut tupakkaan- ja sen hankintaan kohdistetut häirintätoimet, sekä kotimaasta ostetun tupakan rajut hinnan (lue: veron) nousut. Paketti Caravellea 13,80€ / 40g on päivän ahnas hinta, Kiltan sai vielä pari viikkoa sitten hintaan 8,10 €, Hmm.. pitäisiköhän ostaa varastoon ennenkuin pomppaa yli kympin.. :)

Tulen polttamaan piippua (ja sen sisältöä) myös tulevana vuonna, huolimatta hinnan korotuksista ja saantirajoituksista, koska piipunpoltto on niinkin nautinnollinen tapa nauttia tupakasta kuin se on.
Antaa palaa..
Miikka
 
Viestit: 131
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2009 3:07 pm

Edellinen

Palaa alueelle Puhetta piipuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa