Sika(ri)rinki Vol. 5

Yleistä keskustelua sikariharrastuksesta.

Valvoja: Lasse

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Kipi » Su Heinä 14, 2019 12:11 am

Pikku-MiCi kirjoitti:
Kipi kirjoitti:Siitähän tuli sitten samalla vanhin polttamani sikari. Pikku-Micille suuret kiitokset.


Oleppa hyvä. Pitää joskus tuprutella yhdessä.


Ehdottomasti :sigge:
Kipi
 
Viestit: 34
Liittynyt: La Syys 24, 2016 7:14 am

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Savu-Arska » Ti Heinä 16, 2019 8:26 am

Rinki on nyt kiinni. Callahan lähettää sikarin minulle.
Savu-Arska
 
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2015 1:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Callahan » Ke Heinä 17, 2019 12:42 am

Hiukan viihdykettä työviikon tiistaille, on arvoituksen aika. Sikari saapui käsiini herrasmieheltä, jonka valikoimasta tiedän laatua löytyvän sekä kuubalaisten että muiden maiden tuotosten osalta ja näin ollen ennakointi tämän osalta oli tilanteessa fifty-sixty.

Pussukasta löytyy varsin kookas kaveri, mittaan pituudeksi 140 mm ja paksumpi tuotos kyseessä… ei apuja, ei kerro nuo luvut minulle mitään. Tuoksun perusteella ollaan kuitenkin kuubalaisen tuotannon äärellä ja leikkauksen jälkeinen vedon sekä kylmämaun tunnustelu tukee tätä käsitystä varsin vahvasti. Sillä oletuksella lähdetään. Ensimmäisten pehmeiden savujen aikana tuntemani kirjo kuubalaisesta tuotannosta juoksee makuhermostoa härnäillen pysähtymättömän hedelmäpelin tavoin. Kaksi kolmesta vaihtoehdosta lukittuu Diplon suuntaan, viimeisessä seikkailee Monten lisäksi Cohibaa ja milloin mitäkin. Kokonaisuus on tähän asti mitä mainion, mahtava maittavien makujen ilotulitus on menossa anyway.

Pientä vinoilua palossa, on tämä kuubalainen. En korjaile ja oikeneekin itsestään, näin kärsivällisyys palkitaan eivätkä korjaavat toimet haittaa nautinnollista makupaletin arviointia. Laadukas sikari on kyseessä ja kuten jo koonkin perusteella arvaisin niin nyt ei olla perustuotannon äärellä tai jos ollaan niin ainakaan omasta varannosta ei tätä sikaria löydy. Toisen kolmanneksen aikana arvaus Diplon tuotteesta vahvistuu mutta samaan aikaan hiipii taustalle kokemattomuuden tuomaa epävarmuutta… mitäpä jos tämä onkin jokin minulle tuntematon arvokkaampi Cohiban tuotos? Vai olisiko niin sitten kuitenkin, että Fuenten ykkösketjusta löytyisi näin paljon vivahteikkuutta? Mistä tämä makeus tähän pölähti? Hmm… pysytään nyt kuitenkin siinä kuubalaisessa vielä.

Monty’s Dark Secret pullo kuivahtaa, joten otetaan Saimaan vehnää viimeiselle kolmannekselle kaveriksi. Onnistun tankatessa ja muistiinpanoja tehdessä sammuttamaan sikarin mutta tuomitsen sen polttajan virheeksi tässä kohtaa. Ilotulitus alkaa olla jo ohi mutta on absurdia todeta, että makujen pehmeys haittaa… en ole vahva kuvaamaan mutta mukana on seetrisyyttä, tummunutta paahtoleipää, pähkinää, taas runsaasti ruokosokeria jonka taustalla heinäisyys kummittelee, kirsikkakin siellä käväisee… Tässä kohtaa annan itselleni seitsemän raipaniskua siitä, etten ole Cohiban tuotantoon tutustunut kuin kymmenkunta kertaa ja Behikekin on vielä täysin tuntematon. Ja onhan niitä toki muitakin. Saimaan panimoteollisuuden syyksikään ei tätä lopun hämmennystä voi vierittää mutta on totisesti vaikea rasti… ja silti niin nautittava.

Päätöksen aika ja kun sikaria on pari senttiä jäljellä niin kirjataan arvaus tähän nyt niin voi lopun nauttia tietäen mitä polttelee, jokin Diplon ER tässä tuhkaantuu.

Ähh, anteeksi Ramon Allones ja ER Francia. En tiennyt tätä herkkua olevan enkä osannut matkan varrella sinua muutoin tutuksi tunnistaa. Huikean hyvä kokemus 2h 15min, kiitos Iceborg ja ringin järjestäjälle propsit myös!
Käyttäjän avatar
Callahan
 
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 1:05 pm

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Osku » La Heinä 20, 2019 9:35 am

Sain kaksi mysteeripölliä, toisen polttelin eilenillalla, isomman:
https://www.youtube.com/watch?v=9-JYo8DhUtg

:sigge:
Partagas on parasta mitä sikariteollisuus on koskaan tarjonnut.
Käyttäjän avatar
Osku
 
Viestit: 324
Liittynyt: Ke Maalis 28, 2012 6:29 pm
Paikkakunta: Kuusankoski

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Kipi » Su Heinä 21, 2019 8:18 pm

Osku kirjoitti:Sain kaksi mysteeripölliä, toisen polttelin eilenillalla, isomman:
https://www.youtube.com/watch?v=9-JYo8DhUtgHeh sattuipa sopivasti pölli valinta :D toivotaan että seuraava toimii yhtä hyvin mutta et ole sitä juuri edellisiltana polttanut.
Kipi
 
Viestit: 34
Liittynyt: La Syys 24, 2016 7:14 am

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Savu-Arska » Ma Heinä 22, 2019 5:29 pm

Itse Dirty Harry toimitti viime viikolla henkilökohtaisesti sikarin perille salaman nopeudella. Sikari tuli lasituubissa ja oli figurado-tyyppinen, pituudeltaan 150 mm. Paksuutta jalassa n. 20 mm ja tästä sikari kapeni tasaisesti kohti ohuempaa päätä. Tässä vaiheessa assosiaatio toi mieleen kullin: näytti paksukärkiseltä, mausta en tiennyt. Heti sikarin tuubista otettuani ja sitä haistettuani totesin, että kyseessä on täysin varmasti muukalainen. Kääre tuoksui teelle ja täyte toi lähinnä dominikaanitupakan mieleen.

Lauantai-iltana oli sopiva hetki polttaa pölli, joka oli neljä päivää levännyt tupperdorissa lepäävässä humidorissa. Otettuani sikarin esiin ja nuuhkaistuani sitä hämmästyin: tuoksu oli nyt aivan erilainen ja meni täysin kuubalaisesta. Ehkäpä sikari oli vain saanut vieraita aromeja lasituubissa aiemmin majailleesta pöllistä ja paljasti nyt todellisen luontonsa. Kuubalaisten tehdaskokojen joukosta ei kuitenkaan tällaista mallia löydy, joten arvelin edelleen kyseessä olevan muukalainen.

Polttelumiljöönä oli leppeä kesäilta pellon laidalla olevan puutarhan rauhaisassa pikku katoksessa. Taskumatista löytyi hieman laimennettua Glenkinchie-viskiä suun kostukkeeksi. Sikari oli hyvin siistin näköinen ja laadukkaan tuntuinen. Pää oli sen verran pyöreä, että poraaminen maltillisen kaliiperin sikariporalla luonnistui hyvin. Butaanisytyttimellä pää hehkumaan ja ensimmäisen haiun vedettyäni yllätyin: tämähän on havannalainen. Ilahduin kovin, sillä olin salaa toivonut kuubalaista.

Sikari alkoi keskivahvana ja tarjosi maaperän kivennäisten makuja, joiden taustalla makea perusmaku. Tämä kuitenkin hävisi ensimmäisen sentin jälkeen ja tilalle tulivat puun ja nahan aromit. Bolivar käväisi mielessä. Veto oli juuri sopiva ja sikari paloi alusta loppuun moitteetta – ei kuitenkaan viivasuorasti vaan palorintama mielenkiintoisesti eläen ja polveillen. Ainuttakaan apusytytystä ei tarvittu.

Toisen kolmanneksen alussa makeus palasi mutta tällä kertaa miedompana ja hunajaisempana. Sitten se jälleen antoi tilaa toisenlaisille mauille ja sikari sai suklaisen perusmaun, jonka taustalta pippuri välillä nosti päätään. Nyt mielessä käväisi Montecristo. Noin puolessa välissä sikaria vaalea ja siisti tuhka putosi ensimmäistä kertaa penkille. Nostin pötkylän sormin pois – se oli kiinteydeltään miltei kuin kikkare. Toisen kolmanneksen lopussa sikariin tuli mantelimaisia vivahteita.

Sitten vain muutaman sentin mittainen tuhka putosi täysin yllättäen, tällä kertaa housuille. Viimeisellä kolmanneksella sikari saa aiempaa paahteisemman perusmaun ja muuttuu entistäkin kompleksisemmaksi: ikään kuin se yrittäisi tarjota kaiken aiemmin koetun yhdellä kertaa. Minkäänlaista kitkeröitymistä ei tapahtunut vaan sikari oli päinvastoin pehmeimmillään loppumetreillä. Viimeisillä senteillä toinen puoli sikarista jäi toista jälkeen (ilmeisesti, koska noilta vaiheilta olin puristanut sikaria sormieni välissä) ja näytti jo siltä, että se jäisi palamatta. Jatkoin kuitenkin polttamista tarjoamatta tulitukea ja niin vain sikari lopulta hoiteli tämänkin käräyttäen koko kääreen 360 astetta sikarin ympäri.

Lopetin vasta pakon edessä lämmön puskiessa sormille; polttamatta jäi vain pari senttiä. Imukkeella olisin polttanut sikarin kokonaan. Paloaika 1 h 45 min.

Tämä oli kerta kaikkiaan miellyttävä sikari, eittämättä yksi parhaista koskaan polttamistani. Kuubalainen tämä ilmiselvästi oli mutta päätin vielä jättää salaisuuden verhon raottamatta ja yrittää seuraavana päivänä selvittää sikarin identiteetin itse – tuloksetta. Ainuttakaan tämän mallista havannalaista en netin syövereistä löytänyt eikä tällaista tehdaskokoa siis edes ole. Hämmentävää.

Aika avata vastauskuori: Bespoke Club Mareva Line Spalato 2017 Limited edition. Täysin tuntematon tekijä minulle mutta Internetin perusteella kyseessä on ilmeisesti jokin pieni kroatialainen toimija, joka teettää tai itse tuottaa omia sikarejaan. Kuubalaista tupakkaa tämä joka tapauksessa oli ja laadukasta sellaista – onko tämä mahdollista? Mitä sanoo Habanos SA?

Sitten tutkailen nettiä lisää ja suureksi yllätyksekseni siellä kerrotaan sikarin olevan kääritty dominikaanisesta ja nikaragualaisesta tupakasta. Olisin voinut laittaa vaikka pääni pantiksi, että poltan havannalaista. Sikarissa oli se tuttu, juureva perusmaku, jonka kuvittelin löytyvän vain kuubalaisista sikareista ja jota tähän asti en myöskään ollut yhdestäkään muukalaisesta löytänyt. Vapise Kuuba, salaisuutesi on murrettu!

Suurkiitokset herra Callahanille – you made my day. Eikä harmita, etten saanutkaan havannalaista. Olisi hauska kuulla vielä oma mielipiteesi kyseisistä sikareista, löydätkö niistä Kuuban maun kuten minä?
Savu-Arska
 
Viestit: 109
Liittynyt: Pe Joulu 18, 2015 1:45 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Callahan » Ti Heinä 23, 2019 8:48 pm

Savu-Arska kirjoitti: Suurkiitokset herra Callahanille – you made my day. Eikä harmita, etten saanutkaan havannalaista. Olisi hauska kuulla vielä oma mielipiteesi kyseisistä sikareista, löydätkö niistä Kuuban maun kuten minä?


Kiva juttu, että sikari tuotti nautittavan kokemuksen. Mukavaa vivaihteikkuutta ja juurevuuttakin (sitä Kuubaa), kuten osuvasti kuvaat, omatkin makunystyrät noista löytävät. Valmistajan (uusi brändi Casdagli Cigars) Basilica sarja on myös omaan makuun sopivaksi osoittautunut.
Käyttäjän avatar
Callahan
 
Viestit: 177
Liittynyt: Ma Syys 05, 2016 1:05 pm

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Osku » La Heinä 27, 2019 10:12 pm

Kas tässäpä kauheassa helteessä arvioitu kuubalaismysteeripölli, videon muodossa:
https://youtu.be/wm-ibhFVe-w
Partagas on parasta mitä sikariteollisuus on koskaan tarjonnut.
Käyttäjän avatar
Osku
 
Viestit: 324
Liittynyt: Ke Maalis 28, 2012 6:29 pm
Paikkakunta: Kuusankoski

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Kumppari » La Heinä 27, 2019 10:56 pm

Näin viimetinkaan ja pikku helteessä päätin tuikata vihdoin tulille Drinkalotilta saamani el mysterion.

Jussin tuntien, luotan pöllin tulevan kuubasta.
Kyseinen tuotos vaikuttaisi olevan luokkaa Corona Extra, ainakin pituuden puolesta, rinki vähän hämää ja vaikuttaisi 50 Robustolta, mutta pysyn CE-koossa, joten vaihtoehtoja on rutkasti.
Joihinkin koon pölleihin olen kyllä tutustunutkin, mutta vähemmän kyllä.
Kyytipoikana Keisarin Elovehnää ja paikkan autotalli, niin ei tuuli haittaa.

Heti alkuun lievää tukkoisuutta ja vinoilua...joo, "kotona" ollaan. :mrgreen:
Maultaan mieto, seesteinen...mutta, siihen se sitten jäikin.
Alun sentti meni joten kuten, mutta ei meinaa pysyä mitenkään tulilla. Käärintä on todella tiukan oloinen. Kaksi kolmannesta ikävä kyllä sai luvan riittää.

Maussa ei ihmeempää sanottavaa, kahvia hivenen, mutta kokemusta yhdestä vastaavasta ollut ennenkin ja se oli Punchin Sir John, joten sen minä arvaan nytkin.

Kuoresta paljastuu: Por Larranaga Picadores OTL NOV 16
Koko/malli meni sentään oikein.
Yksi tällainen mulla on humissakin venaamassa, mut annetaan venata vaan.

Kiitokset Jussille, vaikka kokemus tällä kertaa olikin hiukan huono. :!:
Luomun ja käsityöläisten ystävä!
Käyttäjän avatar
Kumppari
 
Viestit: 538
Liittynyt: Ma Heinä 20, 2009 1:41 am
Paikkakunta: Rauma

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja savustaja » Su Heinä 28, 2019 11:21 am

​Noniin. Vihdoin lähti palamaan Okalta saatu mysteeripölli. Huonot kelit on hieman haitanneet sikarointia ja nyt tuntui sopivalta hetkeltä maistella hieman tarkemmin. Kyytipoikana rieslingiä ja B​​urmesterin Colheitaa.

Ensitunnelmat sikareista. Ulkonäkö hieman röpelöinen ja tummaa tupakkaa sisällä. Pikaisesti mittailin että 42 rinkinen ja äkkiseltään vertailin Molinoksen kanssa ja tuomitsin Cervantesiksi. Kun ravintolassa hieman tarkemmin mittailin niin tää taitaakin olla hieman lyhyempi. Olisiko n. sentin verran? Melko pyöreä ja voisi kuvitella olevan cabissa ollut. Ei vyön jälkeä ja yhtään jos Okaa tunnen niin arvaisin että Hoyon Le Hoyo des Dieux olisi kyseessä.

Pölli lähti palamaan melko mietona. Tuhka on vaaleaa ja harvaa. Makukin tuo selkeää Kuubaa mukanaan. Hieman paahteista tupakkaa. Palo on hyvä, veto hieman tiukka. Pikkasen avasin Perfec Drawlla ja veto tuli kivan tiukaksi.

Pölli palaa hyvin. Nopeasti alun jälkeen alkaa kuitenkin maku vahvenee ja maku säilyy vahvana läpi pöllin. Tätä se filleristä näkyvä ligero hieman lupailikin. Monet sanoo Hoyon olevan mieto, mutta mulla on aiemminkin Hoyot maistuneet melko vahvana. Vieläkin tekis mieli veikata alun arvausta. Toinen mikä voisi olla mahdollinen on Bolivarin Gold Medal, mutta sen pitäisi olla cervantes ja siis noin 5-10mm pidempi. Siinäkin toisaalta vyön jälki olisi olematon. Perkele kun en mitannut kunnolla :D

Vaikka pölli on vahva niin se on hyvin tasapainoinen. Tätä on kiva poltella. Loppua kohden vielä enemmän tasapinottui ja mietobi. Paloaika oli jo kohtuuton hieman reilu Coronalle ja aikaa meni 2,5h.

Arvauksen hetki tulee ja kyllä mä pidättäydyn siinä Hoyon Le Hoyo des Dieux. Tekis mieli kyllä hakea vaihtoehtoa jostain perinteisesti mielletystä vahvasta pöllistä. Ja vastauskuori kertoo meille... Fonseca No. 1 vuodelta 2008!

Kiitos Oka. Hyvät hetket oli tän kanssa!
Käyttäjän avatar
savustaja
 
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2016 11:54 am
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ke Heinä 31, 2019 5:40 pm

Viimeiseen päivään osui oma sikareiluni. Paketti auki ja sieltä paljastuu lonsdale kokoa oleva pötkö, ja jostain syystä heti tulee mieleen party 898.

No, leikkaus ja imaisu. Hyvin vetää. Tulille ja imaisu. Mitävittua, maistuu kuin tuhkakuppi joka on huuhdottu ammoniakilla. Mitä tälle on tapahtunut? ensi-imaisu oli kuin joskus kännissä uudelleen sytytetty pariksi tunniksi tuhkikseen sammuneena unohtunut pölli. Ei saatana.

Jatkan kuitenkin sitkeästi ja onneksi se täydellinen hirveys oli vain tuossa ekassa hatsissa, mutta jotenkin se tarttui kieleen niin ettei maista oikein mitään ekaan kolmannekseen. Puolessa välissä alkaa erottua muitakin makuja. Seetriä ja paahdettua jotakin, en ihan saa kiinni. Savuaa todella hyvin koko ajan, palaa suoraan eikä sammuile, mistä huolimatta uskon kyllä tämän olevan kuubalainen.

Viimeinen kolmanne on parasta antia, mutta edelleenkään en pysty mitenkään erottaman mitään selkeätä makua tästä. Se ensimäinen hatsi jotenkin hiukan maustoi koko pötkön ja sekoittaa kaikki maut, joten paletilla en pysty arvaamaan mitään, joskin jokin vivahtaa Bolin suuntaan jossain kohtaa. Gold medal? Lonsdaleja on niin paljon että vaihtoehtoja on kymmeniä. Arvaan kuitenkin sen ensimmäisen, eli Party 898 ja ikä nuori.

Kuori auki: Bolivarin vyö ja RSE feb03. Mikähän tämä nyt sitten oli? GM? Inmensas? Lonsdale vissiin oli lopetettu jo 2003.

Erikoinen kokemus tuo eka hatsi. Ikinä ennen ei näin ole käynyt. Sai 16 v pöllin maistumaan sick periodilta. No Kuubassa kaikki on mahdollista. :mrgreen:

Kiitos kuitenkin savustajalle.
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja savustaja » Ke Heinä 31, 2019 7:08 pm

drinkalot kirjoitti:Viimeiseen päivään osui oma sikareiluni. Paketti auki ja sieltä paljastuu lonsdale kokoa oleva pötkö, ja jostain syystä heti tulee mieleen party 898.

No, leikkaus ja imaisu. Hyvin vetää. Tulille ja imaisu. Mitävittua, maistuu kuin tuhkakuppi joka on huuhdottu ammoniakilla. Mitä tälle on tapahtunut? ensi-imaisu oli kuin joskus kännissä uudelleen sytytetty pariksi tunniksi tuhkikseen sammuneena unohtunut pölli. Ei saatana.

Jatkan kuitenkin sitkeästi ja onneksi se täydellinen hirveys oli vain tuossa ekassa hatsissa, mutta jotenkin se tarttui kieleen niin ettei maista oikein mitään ekaan kolmannekseen. Puolessa välissä alkaa erottua muitakin makuja. Seetriä ja paahdettua jotakin, en ihan saa kiinni. Savuaa todella hyvin koko ajan, palaa suoraan eikä sammuile, mistä huolimatta uskon kyllä tämän olevan kuubalainen.

Viimeinen kolmanne on parasta antia, mutta edelleenkään en pysty mitenkään erottaman mitään selkeätä makua tästä. Se ensimäinen hatsi jotenkin hiukan maustoi koko pötkön ja sekoittaa kaikki maut, joten paletilla en pysty arvaamaan mitään, joskin jokin vivahtaa Bolin suuntaan jossain kohtaa. Gold medal? Lonsdaleja on niin paljon että vaihtoehtoja on kymmeniä. Arvaan kuitenkin sen ensimmäisen, eli Party 898 ja ikä nuori.

Kuori auki: Bolivarin vyö ja RSE feb03. Mikähän tämä nyt sitten oli? GM? Inmensas? Lonsdale vissiin oli lopetettu jo 2003.

Erikoinen kokemus tuo eka hatsi. Ikinä ennen ei näin ole käynyt. Sai 16 v pöllin maistumaan sick periodilta. No Kuubassa kaikki on mahdollista. :mrgreen:

Kiitos kuitenkin savustajalle.

On yksi omista suosikeistani. Drinksu ottaa mitan seuraavalla kerralla käteen ja ei sekoita Julieta no.2 ja Lonsdalea keskenään
Käyttäjän avatar
savustaja
 
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2016 11:54 am
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja drinkalot » Ke Heinä 31, 2019 7:32 pm

Oho. Jos tuo oli coronas gigantes niin oli kyllä toleranssit kohdillaan. Vertasin sitä nimittäin 898:in ja pituuseroa oli pari milliä ja rinki oli sama.

No, tokassa ringissä saamani pölli oli yli sentin lyhyempi kuin mitä olisi kuulunut ja monta ring gaugea pienempi.

viewtopic.php?f=10&t=3708&start=15#p62352
Hasta la Victoria Siempre!
Käyttäjän avatar
drinkalot
 
Viestit: 3481
Liittynyt: Pe Joulu 23, 2011 1:40 pm
Paikkakunta: Mäntsälä

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja savustaja » Ke Heinä 31, 2019 10:03 pm

drinkalot kirjoitti:Oho. Jos tuo oli coronas gigantes niin oli kyllä toleranssit kohdillaan. Vertasin sitä nimittäin 898:in ja pituuseroa oli pari milliä ja rinki oli sama.

No, tokassa ringissä saamani pölli oli yli sentin lyhyempi kuin mitä olisi kuulunut ja monta ring gaugea pienempi.

viewtopic.php?f=10&t=3708&start=15#p62352

Kyl ne ihan asiallisen kokoisia kaikki siinä boksissa ovat. Ei mitään näkyviä eroja siis keskenään. Ja oli siis Coronas Gigantes
Käyttäjän avatar
savustaja
 
Viestit: 326
Liittynyt: Ke Tammi 13, 2016 11:54 am
Paikkakunta: Lappeenranta

Re: Sika(ri)rinki Vol. 5

ViestiKirjoittaja Iceborg » To Elo 01, 2019 12:11 am

Ja viimeisiin päiviin jäi Oskun mysteeripöllin polttelu. Kuori auki ja pölli esiin.
Sikari on oikein nätti Belicoso 135mm ja rinki noin 50-52
Väri colorado
Koko ja muoto täsmää Bolin belicosos finokseen joka on alkuolettamus joskin hatun suippo muoto on hieman kuubalaisten muotoa pitempi
Kylmätuoksu hyvin mieto, kylmämaussa hitunen makeutta ja ikääntyneen tupakan aromia

Sikari alkaa hyvin mietona, alkumaku hyvin ikääntyneeseen kuubalaiseen sopiva makea tupakka. Mistään erityisestä aromista ei saa heti kiinni.
Hetken päästä maku jo muuttuukin ja mukaan tulee mausteisuutta kuubalaiselle epätyypillisellä tavalla. Veto ja rakenne vaikuttavat mainioilta, tämäkin viittaa pois kuubasta. Savuntuotto on ohuehko. Pippuria ei ole häivähdystäkään. Nicaraguasta tämä tuskin on. Dominikaaneista tuttu olor:n maku myös uupuu. Ehkä honduras tai joku muu erikoisemman maan tuotos varmaankin.
Puolivälissä maku on pysynyt lähes samanlaisena, loppua kohti hienoisesti voimistuen. Mieto, makea ja miellyttävä muttei erityisen inspiroiva. Pippuria ei edelleenkään ole hitustakaan, mutta ajoittainen kitkeryys kiusaa.
Vikalla kolmanneksella maku pysyttelee pääpiirteittäin samana. Veto rupeaa olemaan turhan tiukka joten nipsaisen hieman lisää hatusta.

Sikari oli sinänsä miellyttävä joskin jotenkin jäi tuntuma että ehkä liiankin ikääntyneestä tuotteesta oli kysymys. Toinen kuori auki ja sikarin nimi esiin. CAO La Traviata favorito noin vuodelta 2010 oli siis kyseessä. Kiitokset Oskulle pöllistä!
Iceborg
 
Viestit: 58
Liittynyt: Ke Loka 01, 2014 6:32 pm
Paikkakunta: Helsinki

EdellinenSeuraava

Palaa alueelle Sikariharrastus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa