Nyt kaupoissa

Kaari Utrio: Oppinut neiti

Mitä tapahtuu, kun korskea aristokraatti rakastuu köyhän Lapin papin sisareen? Kaari Utrion uusi epookkiromaani kuljettaa lukijan Pietarin palatseista Lapin tuntureille ja Vantaanjoen viljaville vainioille. Oppinut neiti tarjoaa lukijoille riemukkaan ja oivaltavan retken menneeseen maailmaan Kaari Utrion luotettuun tapaan.

Paroni Christian Hackfelt tapaa Pietarin salongeissa suomalaisen Sofia Malmin, Smolnan naisopiston kasvatin. Hiirulaista paroni tuskin huomaa ihaillessaan Venäjän kauneinta naista, maakreivitär Isabella von Tallingeria.

Paroni joutuu palaamaan maailmanmatkoiltaan Suomeen, missä häntä odottavat pitkästyttävät päivät maalaisseurapiireissä Uudellamaalla. Silkkaa ikävystyneisyyttään Christian Hackfelt lähtee Lappiin tutkimusmatkalle ja kohtaa erämaassa yllättäen tutun opettajattaren. Lapin retki muuttaa kopean ylimyksen käsityksen itsestään ja maailmasta.

Rakkaus tekee nöyräksi. Valta tuottaa kateutta. Silvan paronin ympärillä parveilee joukko liehakoita. He eivät katsele toimettomina opettajaneitiä, joka ei tiedä paikkaansa.

Kaari Utrio:
Oppinut neiti

13x20 cm

yli 400 sivua

ISBN 978-952-5330-41-0

Suositushinta 29,90 e

 


Kai Linnilä ja Seppo Saraspää: Punainen tupa ja erämaa

Kiitetyn klassikkokirjan odotettu uudistettu painos! Punainen tupa ja erämaa ylistää arjen iloja ja juurevaa elämää - lähiruokaa, luonnon ainesten käyttöä, puhtaita makuja, eräelämyksiä ja konstailematonta kodinpitoa.

 

Eteläsuomalainen maalaiskulinaristi Kai Linnilä ja lappilainen eräkirjailija Seppo Saraspää jakavat parhaat ohjeensa ja pakinoivat yksinkertaisen elämän riemuista ja riesoista suorasanaiseen tapaansa. Runsas piirroskuvitus kutsuu kiireettömälle eräretkelle ja herkkupatojen äärelle.

Punainen tupa ja erämaa on jokamiehen lukemisto ja ohjekirja, jonka ohjeilla luonnistuu niin kotijogurtin valmistus kuin kalan fileointi, linnun höyhennys, riistan paloittelu, puukon teroittaminen, kaalin hapattaminen tai punamultamaalin keittäminen. Vuodenkierron mukaan etenevä kirja tarjoaa luettavaa joka kuukaudelle. Hakemiston ansiosta teos on helppokäyttöinen opas. Kirjassa on yli 120 monipuolista ruokaohjetta, mm. ahvenmuhennos, lipstikkakastike, savukalatahna, hillottu väinönputki, blinit, minttumahla, kalamauste, karpalohyytelö ja hillarahka. Uudistetussa painoksessa on entistä enemmän ohjeita, mm. useita uusia kala-, lammas- ja riistareseptejä.

 

Kai Linnilä ja Seppo Saraspää:
Punainen tupa ja erämaa
Toinen, uudistettu painos
(1. painos ilmestyi vuonna 2000)
20 x 26 cm

240 sivua

ISBN 978-952-5330-42-7

Suositushinta 29 e
Tilaukset Kirjavälitys


Kuvat Pertti Turunen, teksti Kai Linnilä ja Sari Savikko: Lapin valot

Lapin valot kertoo pohjoisen omaleimaisesta maisemasta, ilmastosta ja valoilmiöistä. Upeat kuvat kutsuvat kaamoksen hämärään, keskiyön aurinkoon, revontulten loimuun, syksyn sumuun ja hohtaville hangille.

Napapiirin pohjoispuolella valon laatu muuttuu. Taivas on värikkäämpi, revontulet leimuavat kirkkaammin. Sininen hetki on sinisempi, tähtitaivas on mustempi ja tähtiä on enemmän. Vuodenaikojen vaihtelut ovat jyrkemmät. Kamera tallentaa hetken: laskevan auringon punaaman taivaan, kaamoksen sinen, taivaan kannen yli laukkaavat revontulet, tunturia syleilevän sumun, oksistosta siilautuvat valonsäteet. Luontokuvaaja Pertti Turunen on valokuvannut pohjoisen Suomen maisemaa kaikkina vuorokauden- ja vuodenaikoina jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan ja noin 30 000 otoksen verran.


Pertti Turunen/Kai Linnilä/Sari Savikko:

Lapin valot

30 x 25 cm
96 sivua

ISBN 978-952-5330-43-4

Suositushinta 30 e
Tilaukset Kirjavälitys ja info@amanita.fi


Sari Savikko: Joulukirja

Joulukirjan nostalgiset kuvat, tarinat, runot ja laulut kutsuvat sinut tunnelmalliseen joulumaahan! Tämä kirja on joulun perusteos, joka virittää koko perheen juhlamielelle ja josta löytyvät vaivatta joulun tärkeät tiedot, vinkit ja ohjeet. Runsas piirroskuvitus henkii ­joulun taikaa. Rudolf Koivun, Martta Wendelinin ja muiden taitavien kuvittajien piirroksissa hanki hohtaa ja ­aisakello helkkää.

Joulukirjan tarinat entisajan joulutavoista imaisevat vuodesta toiseen mukaansa. Kirja kertoo mm. kuka keksi joulukalenterin, mitä tahtoivat joulupörröt ja miksi tytöt kävivät uudenvuodenyönä halkovarkaissa. Kirjassa on yli sata innostavaa käsityö- ja askarteluohjetta, laulua, leikkiä, runoa ja reseptiä. Joulukirjan avulla valmistelet ihanan vanhan ajan joulun. Vala kynttilöitä, veistele lunta, vuole joulukyyhky, huurruta omenoita, sido olkipukki tai tee nekkuja, suklaakonvehteja, marsipaania, sukkelakaljaa, herkkusinappia, perunamakkaroita, tapaninrokkaa...

Sari Savikko: Joulukirja

ISBN: 978-952-5330-36-6

Sidottu, kovakantinen

240 sivua

1. painos 2010